Vakantietoezicht
Tel. 03 444 00 00


Het politiewijkteam van Kontich is voorlopig gehuisvest in Edegem

Sinds 1 oktober is het politiewijkteam van Kontich voorlopig gehuisvest in het hoofdcommissariaat in Edegem, Prins Boudewijnlaan 43a. Dit in afwachting van de geplande bouw van het nieuwe wijkcommissariaat. De wijkinspecteurs van het politiewijkteam blijven eenzelfde dienstverlening voor de gemeente Kontich verzorgen.

Het hoofdcommissariaat in Edegem is 24/7 open. Ook telefonisch blijven we 24/7 bereikbaar op het nummer 03 444 00 00. Hebt u nood aan dringende politiehulp? Bel dan de 101 of 112 (via gsm).

Voor vragen kan je altijd e-mailen naar contact@politiehekla.be.

Samen werken, samen veilig.


Inbreker gevat tijdens controleacties

Afgelopen weekend voerde onze politiezone HEKLA verschillende controleacties uit, die heel wat resultaten opleverden.

Tijdens de actie Étoile, die focust op drugshandel en drugsbezit, kon een inbreker na een achtervolging gevat worden. Door de goede samenwerking met de naburige politiezones en de federale politie werd de man in Hoboken gearresteerd.
Verder werden negen bestuurders uitvoerig gecontroleerd. Een jongeman probeerde de controle in Edegem te ontvluchten, maar werd snel bij de kraag gevat. Hij had een gebruikershoeveelheid drugs op zak.

In Aartselaar, Hove en Kontich hielden we wegcontroles. 328 bestuurders legden een ademtest af. 96% mag zich met de nodige fierheid ‘BOB’ noemen. Toch hadden 13 personen te diep in het glas gekeken. Van vier dronken bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken.
Daarnaast konden twee personen geen geldig rijbewijs voorleggen, negeerde één bestuurder een rood verkeerslicht en was er één wagen niet in orde met de technische keuring.

Samen werken, samen veilig.

 
Geplaatst op 08 Feb 2017 door Dimitri EeckhoutControleactie in Edegem

Op datum van maandag 23 januari 2017 voerde HEKLA, in samenwerking met de controlediensten van vervoersmaatschappij De Lijn, een grootschalige actie op het openbaar vervoer. Dit resulteerde in een uitvoerige controle van 19 personen. Van deze 19 personen, werden twee personen bestuurlijk van hun vrijheid beroofd omdat zij niet het bezit waren van hun identiteitskaart. Bij een derde persoon werd een verboden wapen aangetroffen. Betreffend voorwerp werd in beslag genomen door onze diensten waarna proces-verbaal werd opgesteld.

Samen werken, samen veilig.

<Controleactie in Edegem>

 
Geplaatst op 24 Jan 2017 door Tim De BoeckResultaten wegcontroles van afgelopen weekend

Onze politiezone HEKLA hield in de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 januari, samen met politiezone MINOS, wegcontroles in Aartselaar en Mortsel.

290 bestuurders legden een ademtest af. 96 procent mag zich met recht en reden BOB noemen. Vijf rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken, waarvan één voor het rijden onder invloed van drugs.

Verder stelden we nog volgende verkeersovertredingen vast:

  • drie bestuurders konden geen geldig rijbewijs voorleggen;
  • één niet-verzekerd voertuig;
  • één voertuig zonder geldig inschrijvingsbewijs;
  • één voertuig zonder geldig keuringsbewijs.

Samen werken, samen veilig.

<Wegcontrole in Aartselaar>

 
Geplaatst op 24 Jan 2017 door Tim De BoeckJoodse gemeenschap plant vijf bomen voor de lokale politie HEKLA

Op 5 januari plaatsten we het bericht op onze website dat we om deontologische redenen geen geschenken in ontvangst mogen nemen om altijd professioneel, maatschappelijk verantwoord en objectief te kunnen blijven handelen. We waarderen nochtans deze goedbedoelde initiatieven als blijk van waardering.

De Joodse gemeenschap uit de omgeving van Edegem pakt dit alleszins op een zeer creatieve wijze aan. Op 20 januari 2017 kwam een Joodse delegatie een officiële bedankbrief overhandigen aan de korpschef en aan de vijf burgemeesters van het politiecollege. De Joodse gemeenschap zal vijf bomen in Israël planten voor de lokale politie HEKLA in het bos dat destijds door koning Boudewijn werd aangelegd. Met dit symbolisch gebaar willen ze hun waardering, respect en vriendschap tonen voor de samenwerking met de lokale politie HEKLA.

De korpschef neemt met plezier dit schrijven in ontvangst voor de prestaties van zijn medewerkers en voegt hieraan toe:
“Net zoals de bomen in het bos met hun stam naast elkaar groeien en toch samen een kleurrijk en veerkrachtig bladerdak kunnen vormen door hun takken te verstrengelen om zich beter te beschutten tegen regen en wind, hebben wij als partners in veiligheid in onze maatschappij tijd nodig om door netwerken elkaar beter te leren kennen zodat we respectvol en vruchtbaar kunnen samenwerken.”

Hij benadrukt evenwel dat de tevredenheid van de Joodse gemeenschap over de uitvoering van de beveiligingsmaatregelen eveneens te danken is aan de constructieve samenwerking met de federale politie en met Defensie.

Samen werken, samen veilig.

<Waardering Joodse gemeenschap>

 
Geplaatst op 20 Jan 2017 door Tim De BoeckHEKLA en MINOS bestrijden samen woningbraken

De politiezones HEKLA en MINOS organiseerden gisteren een gezamenlijke controleactie gericht op de bestrijding van woninginbraken. De controles vonden plaats in de gemeente Edegem en de stad Mortsel. 22 voertuigen werden onderworpen aan een grondige controle. Zeven gecontroleerde personen hadden een gerechtelijk verleden. Naast deze controles werden er nog processen-verbaal opgesteld voor:

  • één niet-verzekerd voertuig;
  • drie foutparkeerders;
  • zes inbreuken voor gsm'en achter het stuur.

Samen werken, samen veilig!

<controleactie HEKLA>

 
Geplaatst op 18 Jan 2017 door Tim De Boeck


<< Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Volgende >>

Post Hove
Post Edegem
Post Kontich
Post Lint
Post Aartselaar
Geflitst?
 Boeteberekening
Links
Over deze site

Technische details
Volg onze nieuwsbrief