Vakantietoezicht
Tel. 03 444 00 00


Het politiewijkteam van Kontich is voorlopig gehuisvest in Edegem

Sinds 1 oktober is het politiewijkteam van Kontich voorlopig gehuisvest in het hoofdcommissariaat in Edegem, Prins Boudewijnlaan 43a. Dit in afwachting van de geplande bouw van het nieuwe wijkcommissariaat. De wijkinspecteurs van het politiewijkteam blijven eenzelfde dienstverlening voor de gemeente Kontich verzorgen.

Het hoofdcommissariaat in Edegem is 24/7 open. Ook telefonisch blijven we 24/7 bereikbaar op het nummer 03 444 00 00. Hebt u nood aan dringende politiehulp? Bel dan de 101 of 112 (via gsm).

Voor vragen kan je altijd e-mailen naar contact@politiehekla.be.

Samen werken, samen veilig.


Preventieactie 'Voorkom diefstal uit je auto!'.

Gisteren ging onze diefstalpreventieadviseur hoofdinspecteur Guy Van Reeth op pad voor de actie 'Voorkom diefstal uit je auto!'. Afgelopen week werd onze politiezone geteisterd door inbraken in auto's. De wijken Buizegem (Edegem), Kontich Kazerne (Kontich) en omgeving Boomsesteenweg (Aartselaar) werden geviseerd. Het ging hier voornamelijk over het inslaan van een ruit en het stelen van losse voorwerpen uit de auto's.

Onze diestalpreventieadviseur stelde vast dat veel mensen nog waardevolle voorwerpen in hun auto laten rondslingeren en dat sommige auto's zelfs niet op slot waren.

Heb je nood aan een aantal preventietips? Klik dan op deze link voor meer informatie of stuur een e-mail naar preventie@hekla.be.

Samen werken ... samen veilig.

<Voorkom diefstal uit je voertuig>

Geplaatst op 27 Mar 2016 door Tim De BoeckInbrekers gevat in Hove!

Gisterenavond omstreeks 20:30 uur hebben de interventieploegen van HEKLA en MINOS twee Albanese inbrekers gevat in Hove, op de grens met Edegem. De inbrekers werden door een alerte bewoner van de Mechelsesteenweg in Edegem opgemerkt in de tuin van de buren, die op vakantie waren. De man belde onmiddellijk de politie. Een speractie werd afgekondigd. HEKLA en MINOS creŽerden een tactisch net. Ook de speurhond van MINOS werd ingezet. Even later werden in Hove twee van de drie daders gevat. Een derde verdachte liep weg en blijft op te sporen. De gevatte Albanezen werden meegenomen naar het politiecommissariaat voor verder onderzoek. In hun tas zaten juwelen en geld, afkomstig van een inbraak in de Mechelsesteenweg in Edegem. Beide daders, van 33 en 36 jaar oud, werden vanmorgen overgebracht naar het gerechtshof. Zij verschenen vandaag voor de onderzoeksrechter en blijven aangehouden. Beiden verbleven eveneens illegaal in ons land.

Uit deze actie is nog maar eens het belang van sociale controle gebleken. Een alerte burger die onmiddellijk de politie belt vergroot meer dan ooit de pakkans.

Samen werken ... samen veilig.

<Inbrekers gevat in Hove>

Geplaatst op 27 Mar 2016 door Tim De BoeckOproep naar amateurbeelden.

De federale politie doet een oproep naar amateurbeelden waarop de mogelijke verdachten van de aanslagen in Brussel te zien zijn. De onderzoekers hopen via deze weg bruikbaar beeldmateriaal te verzamelen om de opsporingen te versnellen.

Wie bruikbare beelden heeft, mag deze doormailen naar opsporingen@police.belgium.eu. De federale politie vraagt ook met aandrang om dit e-mailadres niet over te belasten.

Iedereen die denkt de verdachte(n) gezien te hebben, kan contact opnemen met de federale politie op het gekende nummer 0800 30 300.

Samen werken ... samen veilig!

Geplaatst op 22 Mar 2016 door Tim De BoeckLaat ons samen sterk blijven!

Vandaag was het gitzwarte dag voor ons land. Onze gedachten zijn bij de slachtoffers en hun families. Wij wensen alle slachtoffers, hun families en de hulpverleners veel sterkte toe.

Samen werken ... samen veilig!

<HEKLA rouwt>

Geplaatst op 22 Mar 2016 door Tim De BoeckAanslag in Zaventem.

Naar aanleiding van de aanslag in de luchthaven van Zaventem kunnen mensen die zich zorgen maken over familieleden contact opnemen met het crisiscentrum op het nummer 02 506 47 11. Wij houden extra toezicht in alle HEKLA-gemeenten.

Het dreigingsniveau voor het hele land is opgetrokken naar niveau vier.

De politie van Zaventem laat weten dat je vrienden en familie kan oppikken in de Quinkenstraat, Zaventem. Alle mensen worden naar daar gebracht.

Was jij tijdens de explosies in Brussel? Laat vrienden en familie weten dat je veilig bent via ikbenveilig.nl/brussel.

De regering heeft een callcenter (1771) geopend voor al wie vragen heeft over familie en reizigers die in Zaventem waren.

Het telefoonnetwerk is overbelast, tracht je familie en vrienden iets te laten weten via de Facebook Safety Check.

Geplaatst op 22 Mar 2016 door Tim De Boeck


<< Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Volgende >>

Post Hove
Post Edegem
Post Kontich
Post Lint
Post Aartselaar
Geflitst?
 Boeteberekening
Links
Over deze site

Technische details
Volg onze nieuwsbrief