Vakantietoezicht
Tel. 03 444 00 00


Het politiewijkteam van Kontich is voorlopig gehuisvest in Edegem

Sinds 1 oktober is het politiewijkteam van Kontich voorlopig gehuisvest in het hoofdcommissariaat in Edegem, Prins Boudewijnlaan 43a. Dit in afwachting van de geplande bouw van het nieuwe wijkcommissariaat. De wijkinspecteurs van het politiewijkteam blijven eenzelfde dienstverlening voor de gemeente Kontich verzorgen.

Het hoofdcommissariaat in Edegem is 24/7 open. Ook telefonisch blijven we 24/7 bereikbaar op het nummer 03 444 00 00. Hebt u nood aan dringende politiehulp? Bel dan de 101 of 112 (via gsm).

Voor vragen kan je altijd e-mailen naar contact@politiehekla.be.

Samen werken, samen veilig.


Resultaten provinciale wodca-actie zaterdagnacht 19 maart.

Afgelopen nacht werd er in de provincie Antwerpen een gecoördineerde wodca-actie georganiseerd. HEKLA en Rupel bundelden de krachten in de gemeenten Aartselaar en Rumst. 194 voertuigen werden gecontroleerd en 85 effectieve ademtests werden afgenomen. 85 procent hield zich aan de opgelegde limiet. De drie bestuurders, die werden onderworpen aan een speekseltest, testten allen positief. In totaal werden vijf rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken.

Er werd ook een flitswagen ingezet. 246 voertuigen werden gecontroleerd op snelheid. 86 procent van de bestuurders hield zich aan de plaatselijke snelheidsbeperking.

Verder werden er nog processen-verbaal opgesteld voor:

 • twee niet-verzekerde voertuigen (getakeld en in beslag genomen);
 • een niet-ingeschreven personenauto;
 • een persoon in bezit van verdovende middelen;
 • een persoon in bezit van een verboden wapen.

<Provinciale wodca-actie.>

 
Geplaatst op 20 Mar 2016 door Tim De BoeckDag van de motorrijder!

Vandaag is het dag van de motorrijder, de officiële start van het motorrijdersseizoen. De lente begint en de bolides worden stilaan van stal gehaald. Maar motorrijden is niet zonder gevaren, zeker als je al een tijdje niet meer hebt gereden. Motorrijders blijven nog steeds één van de meest kwetsbare weggebruikers.

Ook op technisch vlak dien je je motorfiets grondig te controleren. Een goede bandenspanning, controle van oliepeil en remmen zijn belangrijke zaken die een eerste nazicht verdienen.

Ga je een ritje doen? Vergeet zeker je boorddocumenten niet mee te nemen.

De dag van de motorrijders is ook een dag met tal van evenementen in Antwerpen en omstreken. Meer informatie kan je terugvinden op de website www.dagvandemotorrijder.be

Wij wensen alle motorrijders een veilig seizoen toe! Want ... 'Samen werken ... samen veilig!'

<Dag van de motorrijder.>

 
Geplaatst op 20 Mar 2016 door Tim De BoeckHEKLA flitst.

Afgelopen weekend werd er in de bebouwde kom van de gemeenten Lint, Hove en Edegem gecontroleerd op snelheid. 143 bestuurders passeerden onze fotograaf, waarvan 78 procent zich aan de snelheid hield. Dertien overtreders werden door onze interceptieploeg uit het verkeer gehaald. De hoogst genoteerde snelheid klokte af op 107 km/h. Deze bestuurder stond niet alleen op de foto, maar leverde ook meteen zijn rijbewijs in voor vijftien dagen.

Verder werden dertien bestuurders onderworpen aan een ademtest, waarvan negen bestuurders de opgelegde limieten respecteerden.

<HEKLA flitst>

 
Geplaatst op 09 Mar 2016 door Tim De BoeckHEKLA klist 3 verdachte personen in Edegem.

Afgelopen nacht omstreeks 04:00 uur controleerde een interventieploeg van HEKLA 3 personen op de Boniverlei in Edegem. De 3 voetgangers, waarvan 2 mannen en 1 vrouw, stapten in de richting van de Hovestraat. Zij waren in het bezit van verschillende zakken en een volgeladen fietskar met kledij, inbrekersmateriaal, verdovende middelen en enkele verboden wapens. De 3 Belgen van: 40, 32 en 25 jaar zijn geen onbekenden voor het gerecht.

Alle bezittingen werden in beslag genomen en het drietal werd overgebracht naar het politiecommissariaat voor verder onderzoek.

Deze ochtend werden de 3 verdachten overgebracht naar het gerechtshof van Antwerpen, waar de onderzoekrechter zal beslissen over hun verdere aanhouding.

<verdachte personen opgepakt in Edegem>

 
Geplaatst op 07 Mar 2016 door Eva De BlaereResultaten van de wegcontrole 'HEMI'.

De wegcontrole van afgelopen nacht was een groot succes. 170 voertuigen werden gecontroleerd. 100 personen werden onderworpen aan een doorgedreven controle. 3 personen stonden geseind en 19 personen waren gekend voor eerdere strafbare feiten.

Onderstaande processen-verbaal werden opgesteld:

 • 3 geseinde personen;
 • 2 niet-verzekerde voertuigen werden getakeld voor inbeslagname;
 • 1 voertuig dat niet correct was ingeschreven;
 • 1 bestuurder die niet in het bezit was van een rijbewijs;
 • 1 voertuig dat niet voldeed aan de technische eisen.
 • 1 bestuurder die geen drager was van de veiligheidsgordel;
 • 5 personen in bezit van verdovende middelen.

<resultaten wegcontrole HEKLA MINOS>

Samen werken, samen veilig!

 
Geplaatst op 06 Mar 2016 door Tim De Boeck


<< Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Volgende >>

Post Hove
Post Edegem
Post Kontich
Post Lint
Post Aartselaar
Geflitst?
 Boeteberekening
Links
Over deze site

Technische details
Volg onze nieuwsbrief