Vakantietoezicht
Tel. 03 444 00 00


Het politiewijkteam van Kontich is voorlopig gehuisvest in Edegem

Sinds 1 oktober is het politiewijkteam van Kontich voorlopig gehuisvest in het hoofdcommissariaat in Edegem, Prins Boudewijnlaan 43a. Dit in afwachting van de geplande bouw van het nieuwe wijkcommissariaat. De wijkinspecteurs van het politiewijkteam blijven eenzelfde dienstverlening voor de gemeente Kontich verzorgen.

Het hoofdcommissariaat in Edegem is 24/7 open. Ook telefonisch blijven we 24/7 bereikbaar op het nummer 03 444 00 00. Hebt u nood aan dringende politiehulp? Bel dan de 101 of 112 (via gsm).

Voor vragen kan je altijd e-mailen naar contact@politiehekla.be.

Samen werken, samen veilig.


HEKLA, MINOS en Campus VESTA slaan de handen in elkaar.

Vanavond vindt de unieke gecoördineerde wegcontrole 'HEMI' plaats in de politiezones HEKLA en MINOS. De actie is uniek omdat HEKLA, MINOS en Campus Vesta, de politieschool van de provincie Antwerpen, voor het eerst de handen in elkaar slaan. We geven politiemensen in opleiding de kans om de theoretische lessen en rollenspelen van de politieschool praktisch toe te passen op het terrein. De aspirant-inspecteurs staan in voor de controle van voertuigen en personen, de aspirant-hoofdinspecteurs leggen de focus meer op leidinggeven en coaching. Uiteraard gebeurt alles onder toezicht van de mentoren. In totaal worden er 50 politiemensen en 3 speurhonden ingezet.

Het doel van deze actie is het onderscheppen van woning-en auto-inbrekers, het betrappen van gebruikers en dealers van verdovende middelen, het controleren van de boorddocumenten en het afnemen van ademtests inzake alcohol in het verkeer. De resultaten van de actie worden morgen gepubliceerd op onze website.

Samen werken, samen veilig!

<HEKLA-MINOS-Campus Vesta>

 
Geplaatst op 05 Mar 2016 door Tim De BoeckAuto-inbraken in Kontich, Edegem en Aartselaar.

Afgelopen week werden er tussen maandag 29/02 en woensdag 2/03 10 auto-inbraken vastgesteld in de gemeenten Kontich Kazerne (7), Edegem (2) nabij Prins Boudewijnlaan en Aartselaar (1) Frits Van den Berghelaan. De dieven hadden het voornamelijk gemunt op de ingebouwde gps-toestellen van Volkswagens en de airbags van Citroën Berlingo's. Opmerkelijk is dat de autoportieren op professionele wijze (zonder enige schade) werden geopend, waarna zowel de airbags als de vaste gps-toestellen op vakkundige wijze werden gedemonteerd en meegenomen. Van de dader(s) ontbreekt voorlopig elk spoor.

Preventietip: tracht voertuigen met ingebouwde gps-systemen zoveel mogelijk in de garage of achter een afsluiting te plaatsen. Voor zij die niet beschikken over een garage of privéparkeerplaats, vragen we om te parkeren op plaatsen waar veel passage is of nabij de openbare straatverlichting.

Gelieve bij verdachte toestanden/personen onmiddellijk te bellen naar ons algemeen nummer 03 444 00 00 of bij dringende gevallen 101 (via gsm 112).

Samen werken, samen veilig!

<auto-inbraken in HEKLA>

 
Geplaatst op 05 Mar 2016 door Tim De BoeckResultaten wegcontrole van afgelopen weekend.

Afgelopen zaterdagnacht heeft onze politiezone een wegcontrole georganiseerd in de gemeenten Hove en Kontich. 70 bestuurders werden op alcohol gecontroleerd, waarvan 87 procent zich aan de regels hield. 2 rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken en er werd 1 negatieve speekseltest afgenomen.

Bijkomend werden er nog processen-verbaal opgesteld voor:

 • 1 bestuurder die zijn gordel niet droeg;
 • 1 voertuig dat niet correct was ingeschreven;
 • 2 personen die achter het stuur aan het bellen waren;
 • 1 voertuig dat niet in orde was met de technische keuring.

<wegcontrole in HEKLA>

 
Geplaatst op 24 Feb 2016 door Tim De BoeckPolitieraad HEKLA op woensdag 17 februari 2016 om 20:00 uur.

Aanstaande woensdag om 20:00 uur is het de eerste politieraad van 2016. Volgende agendapunten komen aan bod:

Openbare zitting:

 1. Politieraad: ontslag raadslid – eedaflegging opvolger.
 2. Politieraad: verslag politieraad 16 december 2015 – goedkeuring.
 3. Personeel: functie commissaris – goedkeuring.
 4. Personeel: functie adviseur (CALog niveau A) – goedkeuring.
 5. Overheidsopdrachten: aankoop politievoertuig – raming en vaststelling gunningsprocedure.
 6. Overheidsopdrachten: aankoop dienstfietsen voor het fietsteam – goedkeuring raming.
 7. Overheidsopdrachten: aankoop collectieve bewapening, machinepistolen met toebehoren en machinepistolen bestemd voor training/opleiding, levering en plaatsing van gunlocks – goedkeuring raming, lastenboek en vaststelling gunningsprocedure.

Geheime zitting:1 agendapunt.

 
Geplaatst op 16 Feb 2016 door Tim De BoeckVerdachte op heterdaad betrapt.

2 alerte gemeentearbeiders van Kontich hebben afgelopen zaterdag om 8 uur, bij de opening van het containerpark, een verdachte man op heterdaad betrapt. De man had zich verscholen tussen de struiken en vluchtte weg in de richting van de Blauwesteenstraat. De politie werd onmiddellijk verwittigd. Even later werd de man opnieuw gesignaleerd door de buurtbewoners in enkele achtertuinen. Ook hier hebben alerte burgers ons onmiddellijk verwittigd. Nadien werd hij opgepakt door een interventieploeg aan een autogarage in Neerveld. Uit verder onderzoek bleek dat hij zijn buit achter de struiken van het containerpark had verzameld, klaar om mee te nemen. De verdachte is geen onbekende voor onze politiezone en liep al meermaals tegen de lamp. Hij werd meegenomen naar het politiecommissariaat en werd deze ochtend voor de onderzoeksrechter geleid. De 40-jarige Belg werd aangehouden.

Samen werken ... samen veilig!

<Verdachte gevat in containerpark Kontich.>

 
Geplaatst op 07 Feb 2016 door Tim De Boeck


<< Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Volgende >>

Post Hove
Post Edegem
Post Kontich
Post Lint
Post Aartselaar
Geflitst?
 Boeteberekening
Links
Over deze site

Technische details
Volg onze nieuwsbrief