Vakantietoezicht
Tel. 03 444 00 00


Het politiewijkteam van Kontich is voorlopig gehuisvest in Edegem

Sinds 1 oktober is het politiewijkteam van Kontich voorlopig gehuisvest in het hoofdcommissariaat in Edegem, Prins Boudewijnlaan 43a. Dit in afwachting van de geplande bouw van het nieuwe wijkcommissariaat. De wijkinspecteurs van het politiewijkteam blijven eenzelfde dienstverlening voor de gemeente Kontich verzorgen.

Het hoofdcommissariaat in Edegem is 24/7 open. Ook telefonisch blijven we 24/7 bereikbaar op het nummer 03 444 00 00. Hebt u nood aan dringende politiehulp? Bel dan de 101 of 112 (via gsm).

Voor vragen kan je altijd e-mailen naar contact@politiehekla.be.

Samen werken, samen veilig.


Bromfietsen met een nummerplaat.

Sinds 31 maart worden de nieuw aangekochte bromfietsen ingeschreven in het repertorium van de Dienst Inschrijving Voertuigen. Vanaf 01 oktober 2015 moeten alle in BelgiŽ rondrijdende bromfietsen worden ingeschreven. Er wordt een regularisatieperiode voorzien tot 01 oktober 2016. Klik hier voor meer informatie.

<inschrijving van bromfietsen>

Geplaatst op 03 Sep 2015 door Tim De Boeck3 verdachten van inbraken in woningen gevat te Kontich

Onze interventieploegen vernamen vandaag rond 09.45u dat er te Rumst verdachte personen over een omheining klommen en wegreden met een voertuig Chrysler. Met deze informatie bemerkte een interventieploeg rond 10.15u dit voertuig op te Kontich aan de Asterlaan. In het voertuig bevonden zich 3 verdachte personen die door onze diensten werden gecontroleerd. Bij navraag bleek dat alle 3 inzittenden gekend waren in de politionele databanken. 2 van hen stonden nog geseind voor eerdere inbreuken. Op de plaats waar het voertuig werd aangetroffen vonden onze diensten tevens een grote schroevendraaier.

De 3 verdachten, zonder vaste verblijfplaats in BelgiŽ, werden gearresteerd en overgebracht naar het gerechtshof.

<Verdachte personen in Edegem>

Geplaatst op 02 Sep 2015 door CP Dirk FonteyneAlertheid buurtbewoner leidt tot vatten autoinbreker

Afgelopen nacht omstreeks 05:00 uur bemerkte een bewoner van Kontich een verdacht voertuig met vreemde nummerplaat op een parking aan de Grote Steenweg te Kontich. De melder vond dit verdacht en verwittigde onmiddellijk de politie. Onze interventieteams troffen het voertuig met Litouwse nummerplaat aan. In de buurt troffen onze diensten 1 persoon aan die zich verdacht gedroeg en iets in een vreemde taal zei. Gezien deze verdachte situatie werd betrokkene van zijn vrijheid beroofd. Wat later trof een interventieploeg een voertuig aan waarvan de ramen werden stukgeslagen en de gps werd verwijderd. Een andere interventieploeg merkte nog 2 andere verdachten op doch deze vluchtten en konden niet meer worden aangetroffen.

Nader onderzoek leerde ons dat deze personen minstens reeds in 4 voertuigen, allen van het merk BMW, hadden ingebroken.

Voor het vatten van deze verdachte bleek nogmaals het belang van een goede sociale controle van onschatbare waarde.

<Verdachte personen in Lint>

Geplaatst op 28 Aug 2015 door CP Dirk FonteyneSnelheidsactie en bromfietscontrole op 18 augustus

Gisteren heeft onze politiezone tussen 14 en 22 uur snelheidscontroles gehouden in Edegem en Kontich (Waarloos). In het eerste deel werd er gecontroleerd in Edegem. 885 voertuigen passeerden onze flitswagen, waarbij 2 procent de snelheidslimiet van 70 km/h overschreed. De hoogst genoteerde snelheid was 105 km/h.

Het tweede deel van deze snelheidsactie stond in het teken van bromfietsen. 6 bromfietsen werden op de rollenbank geplaatst, waarbij er 3 de wettelijke snelheid overschreden. De hoogst genoteerde snelheid klokte af op 93 km/h. 2 andere bromfietsen waren niet verzekerd. De 5 bromfietsen werden in beslag genomen en 1 bestuurder werd bijkomend geverbaliseerd voor rijden zonder rijbewijs en negeerde hierdoor het rijverbod dat nog van toepassing was.

Alle overtreders werden tijdens deze zomer-BOB-campagne onderworpen aan een ademtest. Geen enkele bestuurder was onder invloed van alcoholische dranken.

<bromfietscontrole in Waarloos>

Geplaatst op 19 Aug 2015 door Tim De BoeckResultaten Wodca-acties op 6 en 8-9 augustus.

Afgelopen donderdag 6 augustus tussen 14-22 uur heeft onze politiezone een Wodca-actie georganiseerd in Kontich. 143 bestuurders werden onderworpen aan een ademtest. 96 procent van de bestuurders hield zich aan de regels. 2 rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken. Er werden eveneens 2 negatieve speekseltesten (drugs in het verkeer) afgenomen.

Bijkomend werden er nog processen-verbaal opgesteld voor:

  • 3 bestuurders die zonder rijbewijs reden;
  • 1 inbreuk op de technische eisen van een voertuig;
  • 1 bestuurder die geen drager was van de veiligheidsgordel;
  • 1 illegale vreemdeling;
  • 1 persoon in het bezit van een verboden wapen.

In de loop van de nacht van 8-9 augustus werden er snelheidscontroles gehouden in Aartselaar en Lint. 83 bestuurders werden gefotografeerd en krijgen een proces-verbaal in de bus. 2 rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken. Elke flitscontrole wordt voorafgegaan door een testfase. Deze omvat de configuratie en scherpstelling van de flitscamera. Mensen die tijdens dit voorafgaand testmoment werden geflitst krijgen uiteraard geen proces-verbaal in de bus. Het gaat ons dan niet om de snelheid, maar eerder om het op punt stellen van de flitscamera.

<Wodca-controle in Aartselaar>

Geplaatst op 10 Aug 2015 door Tim De Boeck


<< Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Volgende >>

Post Hove
Post Edegem
Post Kontich
Post Lint
Post Aartselaar
Geflitst?
 Boeteberekening
Links
Over deze site

Technische details
Volg onze nieuwsbrief