Vakantietoezicht
Tel. 03 444 00 00


Het politiewijkteam van Kontich is voorlopig gehuisvest in Edegem

Sinds 1 oktober is het politiewijkteam van Kontich voorlopig gehuisvest in het hoofdcommissariaat in Edegem, Prins Boudewijnlaan 43a. Dit in afwachting van de geplande bouw van het nieuwe wijkcommissariaat. De wijkinspecteurs van het politiewijkteam blijven eenzelfde dienstverlening voor de gemeente Kontich verzorgen.

Het hoofdcommissariaat in Edegem is 24/7 open. Ook telefonisch blijven we 24/7 bereikbaar op het nummer 03 444 00 00. Hebt u nood aan dringende politiehulp? Bel dan de 101 of 112 (via gsm).

Voor vragen kan je altijd e-mailen naar contact@politiehekla.be.

Samen werken, samen veilig.


Nieuwe teamleiders voor wijkteams Edegem en Kontich.

Hoofdinspecteurs Frank Nolle en Steven Van Herck zijn sinds 1/7/2015 de nieuwe teamleiders van Edegem en Kontich.

De 48-jarige Frank Nolle, nieuwe teamleider van het wijkteam Edegem, volgt hoofdinspecteur Liesbeth Laevaert op die een nieuwe werkplek heeft bij onze buren van de politiezone Rupel.

Frank Nolle begon zijn carrière in 1993 bij politie Antwerpen. Na 3 jaar Antwerpen, koos hij voor een overstap naar de voormalige gemeentepolitie van Aartselaar. Hij werd in 2003 bevorderd tot hoofdinspecteur interventie bij HEKLA. Vanaf 2012 maakte Frank Nolle deel uit van de dienst operaties, waar hij instond voor de organisatie van evenementen en ordediensten. Tussendoor nam hij de taak tot vervangend teamleider van het wijkteam Aartselaar met veel passie ter harte. Frank Nolle is een fervent volleyballer en voetballiefhebber.

<Frank Nolle - teamleider wijkteam Edegem>


Steven Van Herck, nieuwe teamleider van het wijkteam Kontich, is 45 jaar en volgt hoofdinspecteur Roger Krikemans op die een nieuw takenpakket heeft gekregen op het hoofdcommissariaat van Edegem.

Steven Van Herck startte in 1991 zijn loopbaan bij de voormalige gemeentepolitie van Kontich. Tussen 2002 en 2007 maakte hij deel uit van het wijkteam Kontich. In 2007 werd hij benoemd tot hoofdinspecteur interventie bij HEKLA. Het leiden van het wijkteam Kontich is hem niet vreemd, vermits hij jarenlang als vervangend teamleider optrad tijdens de vakantieperiode. Steven van Herck beoefent de zelfverdedigingssport Goshindo Jitsu en was jarenlang actief voetballer bij K. Kontich FC.

<Steven Van Herck - teamleider wijkteam Kontich>

Wij wensen beide teamleiders veel succes met hun nieuwe uitdaging.

 
Geplaatst op 29 Jul 2015 door Tim De BoeckVerdachte personen in Kontich gearresteerd.

In de Antwerpsesteenweg in Kontich werd afgelopen nacht een verdacht voertuig met Nederlandse nummerplaat opgemerkt door onze politiepatrouille. De 2 inzittenden konden geen geldige uitleg geven over hun aanwezigheid. Bij controle werden handschoenen, inbrekersmateriaal, een hoeveelheid geld, verdovende middelen en een kleine noodhamer aangetroffen. De Belg en Nederlander, beiden van Noord-Afrikaanse origine, werden meegenomen naar ons politiecommissariaat. Na onderzoek bleken ze in aanmerking te komen voor een woninginbraak in Kontich.

De 2 verdachten, van respectievelijk 20 en 23 jaar oud, werden voor de onderzoeksrechter gebracht die beide aanhoudingen bevestigde.

<Inbrekers gevat in Kontich>

 
Geplaatst op 28 Jul 2015 door Tim De BoeckResultaten verkeersactie 8 juli.

Onze politiezone hield afgelopen woensdag een verkeersactie in de gemeenten Kontich, Edegem en Aartselaar. 95 bestuurders werden onderworpen aan een ademtest, waarvan 98 procent zich aan de regels hield.

Bijkomend werden er nog processen-verbaal opgesteld voor:

  • 1 niet-verzekerd voertuig;
  • 3 voor het ontbreken van een kinderzitje;
  • 3 bestuurders die zonder (geldig) rijbewijs reden;
  • 4 bestuurders die geen veiligheidsgordel droegen;
  • 1 geseind persoon met een openstaand bevel tot gevangenneming;
  • 2 voertuigen die niet voldeden aan de technische eisen.

<Verkeersactie in Aartselaar>

 
Geplaatst op 10 Jul 2015 door Tim De BoeckSignalisatie voor bouw-en wegeniswerken in Edegem.

Bij bouw- en wegeniswerken moet de inname van het openbaar domein voldoende gesignaleerd worden. Dagelijks krijgen wij veel vragen binnen over het aanvragen van signalisatie voor deze werken in Edegem.

Procedure tot aanvraag van signalisatie.
Je aanvraag dien je minstens 30 kalenderdagen vóór de aanvang van de werken in. Dit gebeurt rechtstreeks aan onze politiezone via edegem@hekla.be.

Bij werken waarbij een rijrichting of rijbaan tijdelijk zal moeten afgesloten worden, kondig je ter plaatse de verwachte hinder voor het verkeer één week op voorhand aan. Op basis van het advies van HEKLA wordt jouw aanvraag voorgelegd aan het college van burgemeester en schepenen van Edegem.

Na goedkeuring word je door de dienst planning en inrichting van de gemeente Edegem schriftelijk op de hoogte gebracht. U kan hen contacteren via tel.: 03 289 26 50 of via gemeentebestuur@edegem.be.

Dit artikel kan u ook terugvinden op de website van de gemeente Edegem.

<signalisatie voor bouw-en wegeniswerken>

 
Geplaatst op 03 Jul 2015 door Tim De BoeckRock Edegem 2015 was een succes.

Afgelopen weekend vond Rock Edegem 2015 plaats op het Gemeenteplein in Edegem. Naast de aantrekkelijke affiche van artiesten, kon onze politiezone terugblikken op een geslaagde en vooral veilige editie.

Het wijkteam van Edegem was nadrukkelijk aanwezig om het evenement in goede banen te leiden. Alles kende een veilig verloop, er werden geen incidenten gemeld.

Ondanks Rock Werchter kon het festival in Edegem rekenen op een 7000-tal bezoekers.

<HEKLA-Wijkteam-Edegem-Rock@Edegem>

 
Geplaatst op 29 Jun 2015 door Tim De Boeck


<< Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Volgende >>

Post Hove
Post Edegem
Post Kontich
Post Lint
Post Aartselaar
Geflitst?
 Boeteberekening
Links
Over deze site

Technische details
Volg onze nieuwsbrief