Vakantietoezicht
Tel. 03 444 00 00


Het politiewijkteam van Kontich is voorlopig gehuisvest in Edegem

Sinds 1 oktober is het politiewijkteam van Kontich voorlopig gehuisvest in het hoofdcommissariaat in Edegem, Prins Boudewijnlaan 43a. Dit in afwachting van de geplande bouw van het nieuwe wijkcommissariaat. De wijkinspecteurs van het politiewijkteam blijven eenzelfde dienstverlening voor de gemeente Kontich verzorgen.

Het hoofdcommissariaat in Edegem is 24/7 open. Ook telefonisch blijven we 24/7 bereikbaar op het nummer 03 444 00 00. Hebt u nood aan dringende politiehulp? Bel dan de 101 of 112 (via gsm).

Voor vragen kan je altijd e-mailen naar contact@politiehekla.be.

Samen werken, samen veilig.


HEKLA behaalt ook goede resultaten op sportief gebied.

Afgelopen vrijdag behaalde HEKLA 2 mooie sportieve resultaten. Onze volleybalploeg behaalde brons in het Belgisch kampioenschap voor politiediensten en DheklaT, onze zaalvoetbalploeg, behaalde een vijfde stek in de Antwerp Police Soccer Cup.

Proficiat aan alle HEKLA-deelnemers!

<HEKLA-volleybalteam>

 
Geplaatst op 08 Jun 2015 door Tim De BoeckGeorganiseerde dievenbende loopt tegen de lamp tijdens onze Wodca-controle.

In de nacht van zaterdag op zondag liepen 2 fietsendieven tegen de lamp. Ze passeerden met hun voertuig onze Wodca-controle. De 2 Roemenen van 39 en 24 jaar konden geen uitleg geven omtrent de fiets en de grote kniptang in hun kofferruimte. Na een huiszoeking werden er nog gestolen en reeds ingepakte fietsen aangetroffen.

Beide verdachten werden meegenomen naar het politiecommissariaat voor verder onderzoek. Zondagmorgen werden ze overgebracht naar het gerechtshof.

<Fietsendieven-gepakt-in-Aartselaar>

 
Geplaatst op 08 Jun 2015 door Tim De BoeckResultaten Wodca-actie zaterdagnacht 6-7 juni.

De politiezones HEKLA en Rupel hielden afgelopen weekend een Wodca-actie in de gemeenten Aartselaar en Rumst. 155 bestuurders werden onderworpen aan een ademtest. 94 procent van de bestuurders hield zich aan de regels. 2 rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken.

Bijkomend werden er nog processen-verbaal opgesteld voor:

  • 1 bestuurder die met zijn auto reed, ondanks zijn geldend rijverbod;
  • 1 bestuurder die niet geldig was ingeschreven bij DIV (Dienst Inschrijvingen Voertuigen);
  • 2 bestuurders die zonder rijbewijs reden;
  • 2 fietsendieven die tegen de lamp liepen;
  • 1 illegale vreemdeling;
  • 2 personen in bezit van verdovende middelen.

<Wodca-controle in Aartselaar>

 
Geplaatst op 08 Jun 2015 door Tim De BoeckDronken inbreker opgepakt te Edegem?!

Op 04/06/2015, rond 23.15u, betrappen de bewoners van een woning in de Drie Eikenstraat te Edegem een man in hun woning. Na enig oogcontact verlaat de man via de zijdeur de woning en wandelt richting Edegem. Ondertussen werden onze diensten verwittigd doch nazicht bleek negatief.

Op 05/06/2015, om 00.20u, ontvangen onze diensten de melding van een agressieve, dronken klant in een café in de Strijdersstraat. Ter plaatse wordt de dronken man aangetroffen. Na een schermutseling wordt betrokkene overgebracht naar het commissariaat ter ontnuchtering.

Gezien de gelijkenis van de beschrijving van de verdachte van de inbraak en de korte afstand tussen de plaats van de inbraak en de plaats van het aantreffen van verdachte werd betrokkene na ontnuchtering uitvoerig verhoord. De verdachte, een 33 jarige man uit Antwerpen, ontkent de feiten zodat verder onderzoek (herkenning met bewoners, gevonden vingerafdrukken, ...) hierover uitsluitsel zal moeten brengen.

<inbreker gevat in Kontich>

 
Geplaatst op 05 Jun 2015 door CP Dirk FonteyneSpeurhond vat inbreker in de Reetsesteenweg in Aartselaar.

In de Reetsesteenweg in Aartselaar is er gisterenavond omstreeks 23:00 uur een inbreker gevat. Een getuige, die met zijn hond wandelde, bemerkte twee verdachte personen aan een woning in de Reetsesteenweg. Ze stonden aan een raam en één van hen had een langwerpig voorwerp vast. Toen de mannen de getuige plots opmerkten, vluchtten ze weg in de richting van het nabijgelegen bos. De getuige verwittigde onmiddellijk de politie die snel ter plaatse was.

De perimeter rond het bos werd hermetisch afgesloten. Een eerste zoekactie leverde niets op. Uiteindelijk trof de speurhond van de federale politie één van de inbrekers aan in het hoge gras. De tweede verdachte blijft op te sporen. De gevatte inbreker werd meegenomen naar het politiecommissariaat van HEKLA. De 45-jarige Poolse inbreker werd vanmorgen overgebracht naar het gerechtshof en werd intussen aangehouden door de onderzoeksrechter.

<inbreker-gevat-in-Aartselaar.>

 
Geplaatst op 03 Jun 2015 door Tim De Boeck


<< Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Volgende >>

Post Hove
Post Edegem
Post Kontich
Post Lint
Post Aartselaar
Geflitst?
 Boeteberekening
Links
Over deze site

Technische details
Volg onze nieuwsbrief