Vakantietoezicht
Tel. 03 444 00 00


Het politiewijkteam van Kontich is voorlopig gehuisvest in Edegem

Sinds 1 oktober is het politiewijkteam van Kontich voorlopig gehuisvest in het hoofdcommissariaat in Edegem, Prins Boudewijnlaan 43a. Dit in afwachting van de geplande bouw van het nieuwe wijkcommissariaat. De wijkinspecteurs van het politiewijkteam blijven eenzelfde dienstverlening voor de gemeente Kontich verzorgen.

Het hoofdcommissariaat in Edegem is 24/7 open. Ook telefonisch blijven we 24/7 bereikbaar op het nummer 03 444 00 00. Hebt u nood aan dringende politiehulp? Bel dan de 101 of 112 (via gsm).

Voor vragen kan je altijd e-mailen naar contact@politiehekla.be.

Samen werken, samen veilig.


Resultaten wodca-actie van afgelopen weekend 30-31 mei.

In het kader van een samenwerkingsverband met de politiezone Rupel vond er afgelopen weekend een wodca-actie plaats in de gemeenten Hemiksem en Kontich. In totaal werden er 138 bestuurders onderworpen aan een ademtest. 94% van de bestuurders hield zich aan de wettelijke limieten.

3 rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken.

Bijkomend werden er nog processen-verbaal opgesteld voor:

  • 1 positieve drugstest;
  • 4 vervallen keuringsbewijzen (technische controle);
  • 4 bestuurders die zonder rijbewijs reden;
  • 1 bestuurder die zijn veiligheidsgordel niet droeg;
  • 1 feit van drugsbezit.

<Wodca-controle in Kontich>

Geplaatst op 02 Jun 2015 door Tim De BoeckAuto-inbreker betrapt met 2 Win for Life-biljetten.

In de Leugstraat in Aartselaar is er afgelopen nacht een auto-inbreker gevat. Een alerte burger zag door de raam van zijn woning een man van vreemde origine aan de autodeuren van zijn personenauto voelen. Hij wandelde de straat door van oprit naar oprit. De getuige verwittigde onmiddellijk de politie, die de man even verder kon inrekenen ter hoogte van de Frederik Scheidlaan. 2 Win for Life-biljetten waren buitgemaakt.

De 25-jarige Belg van vreemde origine werd overgebracht naar het politiecommissariaat met het oog op voorleiding op het gerechtshof. De man werd later op de dag aangehouden door de onderzoeksrechter.

<auto-inbreker-gevat-in-Hekla.>

Geplaatst op 30 May 2015 door Tim De BoeckHou digitale inbrekers buiten en beveilig al je accounts in twee stappen!

Internetcriminaliteit is momenteel erg aanwezig in onze samenleving. Gehackte Facebook-accounts of mailboxen zijn het resultaat doordat de gebruiker in de val van phishing is getrapt. Dit houdt in dat u een mail krijgt waarin u verzocht wordt om uw persoonlijke gegevens mee te delen, anders verliest u de desbetreffende dienst.

Het is ook mogelijk dat de hacker het antwoord op uw geheime vraag heeft gevonden en dat hij de procedure 'ik ben mijn paswoord vergeten' heeft gestart. Het antwoord vond hij in de talrijke gegevens die we in het bijzonder op de sociale netwerken verspreiden.

Sinds enkele maanden verzoeken de grote spelers van het internet ons om het veiligheidsniveau te verhogen door ons voor te stellen om de validatie goed te keuren in twee stappen. In het echte leven is het alsof u aan het slot van de huisdeur een zware staaf toevoegt die de toegang blokkeert, zelfs als het slot geforceerd wordt.

Verschillende operatoren van het net hebben al zeer praktische en doeltreffende oplossingen.

De exacte werkwijze kan je terugvinden op de website van de federale politie.

<veilig surfen.>

Geplaatst op 29 May 2015 door Tim De BoeckKoningin Mathilde op bezoek in onze politiezone.

Koningin Mathilde heeft gisteren het nieuwe moeder- en kindcentrum in het Universitair Ziekenhuis in Edegem geopend. Het centrum, dat uniek is omdat het alle hulp en alle dokters samenbrengt, krijgt ook de naam van Mathilde. Bedoeling is om moeders en kinderen samen de beste zorgen aan te bieden.

HEKLA zorgde ervoor dat alles veilig en vlot verliep. We kunnen terugblikken op een geslaagd bezoek zonder incidenten.

<Koningin Mathilde in HEKLA op bezoek.>

Geplaatst op 22 May 2015 door Tim De BoeckInternetfraude - valse e-mails

Internetfraude blijft anno 2015 nog zeer actueel. Eerst kregen we de valse e-mails (phishingmails) binnen die zogezegd werden verstuurd in naam van enkele banken, nadien kwamen Microsoft en de telecomsector aan de beurt. We verzoeken dan ook om steeds waakzaam te blijven in het lezen en behandelen van e-mails.

Momenteel worden er e-mails verzonden vanuit een zogezegde politiedienst, met de vraag een openstaande boete te betalen. Ook deze e-mails dient u te negeren en onmiddellijk te verwijderen. Verkeers-en GAS-boetes worden nooit verzonden, noch gend via e-mail.

Klik hier om de frauduleuze e-mail van de zogezegde politiedienst te bekijken.

<internetfraude>

Geplaatst op 21 May 2015 door Tim De Boeck


<< Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Volgende >>

Post Hove
Post Edegem
Post Kontich
Post Lint
Post Aartselaar
Geflitst?
 Boeteberekening
Links
Over deze site

Technische details
Volg onze nieuwsbrief