Vakantietoezicht
Tel. 03 444 00 00


Het politiewijkteam van Kontich is voorlopig gehuisvest in Edegem

Sinds 1 oktober is het politiewijkteam van Kontich voorlopig gehuisvest in het hoofdcommissariaat in Edegem, Prins Boudewijnlaan 43a. Dit in afwachting van de geplande bouw van het nieuwe wijkcommissariaat. De wijkinspecteurs van het politiewijkteam blijven eenzelfde dienstverlening voor de gemeente Kontich verzorgen.

Het hoofdcommissariaat in Edegem is 24/7 open. Ook telefonisch blijven we 24/7 bereikbaar op het nummer 03 444 00 00. Hebt u nood aan dringende politiehulp? Bel dan de 101 of 112 (via gsm).

Voor vragen kan je altijd e-mailen naar contact@politiehekla.be.

Samen werken, samen veilig.


Snelheidscontrole zone 30 in Edegem

Vandaag werd er in de Buizegemlei in Edegem een snelheidscontrole gehouden. De snelheid is er beperkt tot 30km/h. 97 procent van de voertuigen hield zich aan de snelheid en 13 bestuurders ontvangen een proces-verbaal. De hoogst genoteerde snelheid was 55km/h.

Wat zijn nu eigenlijk de voordelen van een zone 30?

  • vergroten van het verkeersveiligheidsgevoel;
  • tegen 30 km/u rijden leidt tot een kortere remafstand, dan rijden tegen 50 km/u;
  • reduceren van de uitlaatgassen, minder fijn stof en minder geluidsoverlast van voertuigen;
  • verminderd doorgaand en sluipverkeer, omdat deze sluiproutes minder aantrekkelijk worden.

<snelheidscontrole in Edegem>

Geplaatst op 13 May 2015 door Tim De BoeckResultaten Wodca-actie zaterdagnacht 9-10 mei

Afgelopen weekend sloegen de politiezones HEKLA en Rupel de handen in elkaar voor een Wodca-actie in de gemeenten Lint en Rumst. 219 bestuurders werden onderworpen aan een ademtest. 93 procent van de bestuurders hield zich aan de regels.

Ook werden er 339 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Hierbij hield 88 procent zich aan de snelheidslimiet.

In totaal werden er 5 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken.

Bijkomend werden er nog processen-verbaal opgesteld voor:

  • 1 positieve drugstest;
  • 1 vervallen keuringsbewijs (technische controle);
  • 2 bestuurders die zonder rijbewijs reden;
  • 1 bestuurder die zijn veiligheidsgordel niet droeg;
  • 1 bestuurder die geseind stond.

<Wodca-controle in Lint>

Geplaatst op 11 May 2015 door Tim De BoeckDrie inbrekers betrapt in Aartselaar door een alerte burger

In een appartement in de Guido Gezellestraat in Aartselaar zijn afgelopen vrijdag om middernacht drie inbrekers betrapt. Een onderbuur hoorde meerdere mannen een Slavische taal spreken en verwittigde onmiddellijk de politie.

De interventieploegen snelden ter plaatse en zagen, op aanwijzen van de melder, de drie verdachten weglopen in de richting van de Hoevelei. En dader kon gevat worden. De twee anderen blijven op te sporen.

De 20-jarige dader werd overgebracht naar het politiecommissariaat en werd de volgende dag voorgeleid op het justitiepaleis. De drie verdachten forceerden de schuifraam aan de achterzijde van het appartement en doorzochten alle kamers. Door een snelle reactie van de onderbuur, konden onze interventieploegen snel reageren.

<Drie inbrekers gevat door een alerte burger.>

Geplaatst op 06 May 2015 door Tim De BoeckInbreker gevat in Kontich

Tijdens de pauze van een vergadering om 10:45 uur in een gebouw aan de Doornstraat in Kontich werd gisteren een inbreker op heterdaad betrapt.

De leden van de vergadering namen een break, waarna de inbreker zijn kans zag om via de losstaande deur de lege zaal binnen te sluipen. Hij doorzocht jassen en handtassen en werd plots betrapt door iemand die vroegtijdig de lege zaal opnieuw binnenkwam. Hij sprong door het raam naar buiten en vluchtte weg.

De politie werd dadelijk verwittigd. Onze interventiemensen snelden ter plaatse en konden de man na een achtervolging te voet, in de voortuin van een woning in de buurt, inrekenen. De 2 gestolen portefeuilles werden later teruggevonden. De 26-jarige Roemeense verdachte werd meegenomen naar het politiecommissariaat en voorgeleid op het gerechtshof.

<inbreker gevat in Kontich>

Geplaatst op 29 Apr 2015 door Tim De BoeckInbreker gevat na alerte reactie buurman

<arrestatie>

Op 24 april 2015 om 22.40u hoorde een getuige lawaai buiten aan de woning van zijn buren te Edegem. Toen hij het raam opende en buiten keek hoorde hij glas breken in de woning van de buren waarna onmiddellijk daarna 2 mannen door de tuin liepen en over de omheining sprongen. Hij verwittigde onmiddellijk onze diensten die in het park 2 mannen aantroffen. Beide verdachten zetten het op een lopen en gooiden een aantal voorwerpen weg. En verdachte kon worden gevat, de andere verdachte is voortvluchtig. De gevonden voorwerpen betroffen werktuigen om in te breken. De verdachte betrof een 43-jarige man afkomstig uit Montenegro. Hij werd door onze diensten gearresteerd.

Sociale controle bleek eens te meer een belangrijke rol te spelen in het vatten van een verdachte van inbraken.

Geplaatst op 27 Apr 2015 door CP Dirk Fonteyne


<< Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Volgende >>

Post Hove
Post Edegem
Post Kontich
Post Lint
Post Aartselaar
Geflitst?
 Boeteberekening
Links
Over deze site

Technische details
Volg onze nieuwsbrief