Vakantietoezicht
Tel. 03 444 00 00


Het politiewijkteam van Kontich is voorlopig gehuisvest in Edegem

Sinds 1 oktober is het politiewijkteam van Kontich voorlopig gehuisvest in het hoofdcommissariaat in Edegem, Prins Boudewijnlaan 43a. Dit in afwachting van de geplande bouw van het nieuwe wijkcommissariaat. De wijkinspecteurs van het politiewijkteam blijven eenzelfde dienstverlening voor de gemeente Kontich verzorgen.

Het hoofdcommissariaat in Edegem is 24/7 open. Ook telefonisch blijven we 24/7 bereikbaar op het nummer 03 444 00 00. Hebt u nood aan dringende politiehulp? Bel dan de 101 of 112 (via gsm).

Voor vragen kan je altijd e-mailen naar contact@politiehekla.be.

Samen werken, samen veilig.


Resultaten gezamelijke WODCA-actie van politiezones HEKLA en Rupel

<WODCA>

In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 januari 2015 organiseerden de politiezones HEKLA en Rupel een integrale WODCA-actie.

Er werd gecontroleerd te Kontich, Groeningenlei en te Rumst, aan de carpoolparking Bussestraat.

Er werden 253 voertuigen en bestuurders gecontroleerd. 12 personen hadden te diep in het glas gekeken. Bij 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken.

Er werden 8 processen-verbaal voor verkeersinbreuken opgesteld en 1 proces-verbaal gerechtelijk in verband met bezit verdovende middelen. Er werd 1 geseinde persoon aangetroffen.

Ondanks de verhoogde waakzaamheid voor een terreurdreiging blijven onze diensten inzetten op maximale veiligheid ten dienste van de bevolking.

Geplaatst op 25 Jan 2015 doorHEKLA zet verder in op maximale dienstverlening ondanks de terreurdreiging

In navolging van de gebeurtenissen in Verviers gelden overal federale maatregelen van verhoogde waakzaamheid bij de politiediensten. Ook de politiezone HEKLA neemt interne maatregelen voor de veiligheid van haar medewerkers. Wij wensen hierbij te benadrukken dat er geen enkele informatie beschikbaar is die wijst op een concrete dreiging naar de provincie Antwerpen en naar de gemeenten van de politiezone HEKLA in het bijzonder.

Ondanks de uitzonderlijke context blijft de politiezone HEKLA maximaal bereikbaar en blijft de dienstverlening naar haar partners en bevolking centraal. We zetten onze inspanningen verder om toezicht te houden met meer ploegen op de baan.

Indien we overbevraagd worden, worden niet-dringende oproepen uitgesteld en minder snel behandeld. We zullen u echter wel op korte termijn contacteren om in gezamenlijk overleg een afspraak op latere termijn in te plannen. Aan de toegangsdeuren van de politieposten (die geopend blijven) hangt een schrijven waarop de bezoekers worden uitgenodigd om eerst aan te bellen.

Tenslotte herhalen we onze boodschap aan iedereen om zelf steeds waakzaam te zijn en iedere onregelmatigheid of verdachte situatie van personen en voertuigen onmiddellijk, liefst telefonisch, te melden aan de politie.

Geplaatst op 19 Jan 2015 door3 Roemeense verdachten opgepakt na melding van alerte bewoner te Aartselaar

<arrestatie>

Op 14/01/2015, om 20.00u, meldde een bewoner uit de Pierstraat te Aartselaar dat er een verdacht voertuig met inzittende persoon en met vreemde nummerplaat geparkeerd stond.

Dank zij deze tip troffen onze diensten 2 verdachten in de buurt aan die in aanmerking kwamen van een inbraak. Zij konden worden gelinkt aan het voertuig met chauffeur.

Het inbrekersmateriaal en buit werd in hun onmiddellijk buurt teruggevonden. De drie verdachten, van Roemeense nationaliteit en zonder vast verblijf in BelgiŽ, gaven de inbraak toe, werden gearresteerd en voorgeleid.

Het is dank zij het alerte telefoontje dat onze diensten de verdachten konden oppakken. Sociale controle blijft een uiterst belangrijke bron in de strijd tegen diefstal in woningen.

Geplaatst op 15 Jan 2015 doorLuide test van elektronische sirenes op 8 januari 2015

<'Elektronische sirene>

Op donderdag 8 januari gaat de eerste test van de elektronische sirenes in 2015, tussen 11.45 en 13.15u door.

Rond nucleaire sites en seveso-ondernemingen met hoge drempel staan elektronische sirenes opgesteld. Dit netwerk, beheerd door Binnenlandse Zaken, bestaat momenteel uit 585 sirenes en wordt ingezet ter verwittiging van de bevolking bij noodsituaties. Op het ogenblik van de test zal de sirene een NBC alarmsignaal geven (nucleair, biologisch, chemisch). Dat is een gemoduleerde huiltoon die na een korte periode wordt herhaald. Na dit signaal zal uit de luidsprekers van de sirene de gesproken boodschap 'proefsignaal' weerklinken, voorafgegaan door een 'ding dong' geluid.

Op de volgende data zullen de testen in 2015 plaatsvinden:

  • donderdag 8 januari
  • donderdag 2 april
  • donderdag 2 juli
  • donderdag 1 oktober
telkens tussen 11.45 en 13.15u.

Geplaatst op 07 Jan 2015 doorBestuurders blazen allen 'Safe' tijdens BOB-actie na eerste werkdag

Gisteren was het voor de meesten de eerste werkdag. Traditioneel volgen dan de nieuwjaarsdrinks!

Tijdens een BOB-actie tussen 16.00 en 22.00 uur werden te Lint 50 bestuurders gecontroleerd op alcoholgebruik. Allen legden een negatieve ademtest af.

Er werden 7 processen-verbaal verkeer opgesteld. 1 bestuurder nam de vlucht en werd onderschept. Hij bleek niet in orde te met zijn rijbewijs.

Geplaatst op 06 Jan 2015 door


<< Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Volgende >>

Post Hove
Post Edegem
Post Kontich
Post Lint
Post Aartselaar
Geflitst?
 Boeteberekening
Links
Over deze site

Technische details
Volg onze nieuwsbrief