Vakantietoezicht
Tel. 03 444 00 00


Het politiewijkteam van Kontich is voorlopig gehuisvest in Edegem

Sinds 1 oktober is het politiewijkteam van Kontich voorlopig gehuisvest in het hoofdcommissariaat in Edegem, Prins Boudewijnlaan 43a. Dit in afwachting van de geplande bouw van het nieuwe wijkcommissariaat. De wijkinspecteurs van het politiewijkteam blijven eenzelfde dienstverlening voor de gemeente Kontich verzorgen.

Het hoofdcommissariaat in Edegem is 24/7 open. Ook telefonisch blijven we 24/7 bereikbaar op het nummer 03 444 00 00. Hebt u nood aan dringende politiehulp? Bel dan de 101 of 112 (via gsm).

Voor vragen kan je altijd e-mailen naar contact@politiehekla.be.

Samen werken, samen veilig.


Actie tegen overlast in Edegem

Vandaag voerde onze politiezone controles uit aan de bushalte in de Kontichstraat in Edegem. Een groepje probleemjongeren zorgde daar de afgelopen weken voor ernstige overlast. Ook op de lijnbus maakte het groepje de nodige amok. De actie werd in samenspraak met de schooldirectie van het Koninklijk Technisch Atheneum Edegem en de Vlaamse Vervoersmaatschappij De Lijn uitgevoerd. Er werden een twintigtal probleemjongeren aan identiteitscontroles onderworpen.

Samen werken, samen veilig.

<Geïntegreerde actie met De Lijn en het KTA Edegem.>

 
Geplaatst op 24 Nov 2016 door Tim De BoeckAuto-inbraken in HEKLA

Tijdens de afgelopen weken stelden we in HEKLA zestien auto-inbraken vast. De inbraken waren verdeeld over: Hove (5); Edegem (3); Kontich (5); Lint (1) en Aartselaar (5). De daders gingen telkens aan de haal met kledij, laptops, tablets en andere waardevolle spullen.

Naar aanleiding van deze feiten organiseerde HEKLA afgelopen weekend extra preventieacties. 330 voertuigen werden onderworpen aan een uitgebreide controle, hiervan was 91 procent van de eigenaars in orde. De meest voorkomende zaken die zichtbaar in de auto lagen zijn: kledij; handtassen; laptops; tablets en mobiele GPS-toestellen. Sommige geparkeerde voertuigen waren niet-slotvast achtergelaten.

Zie je iets verdacht? Bel dan onmiddellijk ons algemeen nummer 03 444 00 00 of bij dringende omstandigheden 101 (112 via gsm). Verdachte situaties die snel worden gemeld, leiden meestal tot de controle van verdachte personen en voertuigen door onze interventieploegen. Sociale controle is meer dan ooit belangrijk om inbrekers te vatten. Een goede en snelle melding leidt tot een grotere pakkans.

Samen werken, samen veilig.

<auto-inbreker>

 
Geplaatst op 24 Nov 2016 door Tim De BoeckResultaten wegcontroles zaterdag 12 november

Afgelopen weekend organiseerde onze politiezone verschillende wegcontroles in Hove, Kontich en Lint. 184 bestuurders werden onderworpen aan een ademtest. 95 procent was BOB. Er werd één rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Verder werden er nog twee negatieve speekseltesten afgenomen en werd er één niet-verzekerd voertuig in beslag genomen. 6 personen hadden een gerechtelijk verleden.

Samen werken, samen veilig.

<wegcontrole in HEKLA>

 
Geplaatst op 14 Nov 2016 door Tim De BoeckBen jij klaar om een echte BOB te zijn?

Een chirurg die maar een beetje verdooft? Gekleurde en witte was maar een beetje sorteren? Dat werkt niet. Een beetje is vaak niet goed genoeg. Een beetje BOB dus ook niet. De échte BOB heeft nul op!

Wintercampagne 2016
Tijdens de feestdagen knijpen we nog vaak een oogje dicht. Een glas of twee, dat kan toch geen kwaad? Toch wel. België blijft de trieste koploper in ongevallen onder invloed. Dronken achter het stuur is echt geen kwestie van tien pintjes op te hebben. Een paar glazen is al voldoende.

Het is nochtans echt niet moeilijk: een taxi bellen, de bus of tram nemen, in de buurt blijven slapen of zelf BOB zijn. En dat is gewoon een keertje niet drinken. Niet eentje, niet twee... gewoon niet. Vergeet smoesjes zoals “twee glazen op een hele avond, dat moet toch kunnen” of “drie pinten, maar ik heb alles nog onder controle”. Nee. Deze winter gaan we voor nul. Een beetje niet drinken bestaat niet. De échte BOB heeft nul op.

Samen werken, samen veilig.

<Ben jij klaar om een echte BOB te zijn?>

 
Geplaatst op 14 Nov 2016 door Tim De BoeckVandaag is het '1 dag niet' ... ook HEKLA doet mee

<1 dag niet! Ook HEKLA doet mee>

Vandaag is het 1dagniet en natuurlijk neemt ook HEKLA deel aan deze nationale actie. Onze diefstalpreventieadviseur is vandaag op pad in de wijk Buizegem (Edegem). Hij neemt deel aan de actie 'STOP DE INBREKER', waarbij hij de woningen langs de buitenzijde inspecteert op eventuele onvolkomenheden inzake inbraakbeveiliging. Elke bewoner krijgt een checklist met vermelding van de werkpunten en een folder 'Veilig wonen in HEKLA' overhandigd.

Samen werken, samen veilig.

<1 dag niet! Ook HEKLA doet mee>

 
Geplaatst op 28 Oct 2016 door Tim De Boeck


<< Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Volgende >>

Post Hove
Post Edegem
Post Kontich
Post Lint
Post Aartselaar
Geflitst?
 Boeteberekening
Links
Over deze site

Technische details
Volg onze nieuwsbrief