Vakantietoezicht
Tel. 03 444 00 00


Het politiewijkteam van Kontich is voorlopig gehuisvest in Edegem

Sinds 1 oktober is het politiewijkteam van Kontich voorlopig gehuisvest in het hoofdcommissariaat in Edegem, Prins Boudewijnlaan 43a. Dit in afwachting van de geplande bouw van het nieuwe wijkcommissariaat. De wijkinspecteurs van het politiewijkteam blijven eenzelfde dienstverlening voor de gemeente Kontich verzorgen.

Het hoofdcommissariaat in Edegem is 24/7 open. Ook telefonisch blijven we 24/7 bereikbaar op het nummer 03 444 00 00. Hebt u nood aan dringende politiehulp? Bel dan de 101 of 112 (via gsm).

Voor vragen kan je altijd e-mailen naar contact@politiehekla.be.

Samen werken, samen veilig.


Nauw overleg tussen het politiecollege, de korpsleiding en de politieraadsleden over de toekomstige wijkwerking en onthaaldienst

Op 19 oktober organiseerde het politiecollege een speciale (politie)raadscommissie over de toekomstige wijkwerking en onthaaldienst van de lokale politie HEKLA.

Eerst lichtte korpschef Lee Vanrobays uitgebreid de ontwerpvisieteksten toe over wijkwerking en onthaal. De raadsleden bespraken daarna in kleine groepjes, via de methodiek 'worldcafé', hun ideeën en verbetervoorstellen over de visieteksten.

Tot slot werden de gesprekken kort en bondig samengevat en plenair voorgesteld. We kunnen terugblikken op een constructief debat, waarbij overleg en betrokkenheid van de korpsleiding, het politiecollege en de raadsleden centraal stonden.

Samen werken, samen veilig ... is meer dan ooit van toepassing in HEKLA.

<Visietekst wijk en onthaal> <Visietekst wijk en onthaal> <Visietekst wijk en onthaal> <Visietekst wijk en onthaal> <Visietekst wijk en onthaal>

 
Geplaatst op 25 Oct 2016 door Tim De BoeckNationale actiedag tegen woninginbraken: '1 dag niet' op 28 oktober 2016

Wist je dat er in België meer dan 200 woninginbraken per dag worden gepleegd? De sociale kosten die hieraan verbonden zijn bedragen jaarlijks meer dan 350 miljoen euro. Op 28 oktober 2016 vindt de actiedag tegen woninginbraken ‘1 dag niet’ plaats. Op deze dag zullen wij meer dan ooit woninginbraken bestrijden. 1 dag zonder inbraken in België en in Nederland.

Gelet woninginbraken in HEKLA nog steeds prioriteit nummer 1 zijn, voeren wij gedurende het hele jaar controles uit en zetten wij preventie maximaal in de kijker. We maken er jullie nog eens graag op attent hoe je dit het best voorkomt door het volgen van deze 8 nuttige tips. Het filmpje van deze nationale actie kan u hier terugvinden.

Samen werken, samen veilig.

<Actiedag 1dagniet>

 
Geplaatst op 24 Oct 2016 door Tim De BoeckGeorganiseerde wegcontroles in de provincie Antwerpen op zaterdag 15 oktober

Afgelopen zaterdagnacht vonden er in de hele provincie Antwerpen verschillende gecoördineerde wegcontroles plaats. HEKLA werkte hiervoor samen met de politiezone Rupel. We controleerden uitvoerig in Hemiksem en Aartselaar. 167 bestuurders werden onderworpen aan een alcoholtest, waarvan 93 procent BOB was. Twee rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken. Verder werden er nog processen-verbaal opgesteld voor:

  • één niet-verzekerd voertuig dat onmiddellijk in beslag werd genomen;
  • één persoon die in het bezit was van verdovende middelen.

Vijf bestuurders hadden een gerechtelijk verleden.

Samen werken, samen veilig.

<provinciale wegcontrole in HEKLA>

 
Geplaatst op 17 Oct 2016 door Tim De BoeckResultaten wegcontroles in Kontich en Edegem op 7/10

Afgelopen vrijdagnacht organiseerde onze politiezone wegcontroles in de gemeenten Kontich en Edegem. 182 bestuurders werden onderworpen aan een ademtest, waarvan 93 procent BOB was. Vier voertuigen waren niet in orde met hun autokeuring en er werd één negatieve drugstest afgenomen. Zes van de 182 gecontroleerde bestuurders waren geen onbekenden voor het gerecht.

Samen werken, samen veilig.

<wegcontroles in Kontich en Edegem>

 
Geplaatst op 09 Oct 2016 door Tim De BoeckHEKLA neemt deel aan de flitsmarathon op maandag 3 oktober

Volgende week maandag 3 oktober start om 06.00 uur ‘s morgens de flitsmarathon. 24 uur lang, tot dinsdagochtend 4 oktober, zullen er een groot aantal snelheidscontroles plaatsvinden op onze wegen. Ook HEKLA neemt deel aan deze actie, omdat verkeersveiligheid nog altijd een prioriteit is binnen ons zonaal veiligheidsplan. Het uiteindelijke doel van de actie is om meer verkeersveiligheid te creëren en een daling van het aantal verkeersslachtoffers te realiseren. Jaarlijks vallen er nog steeds 750 doden op onze wegen. En elk dodelijk verkeersslachtoffer is er één teveel.

Samen werken, samen veilig.

<Flitsmarathon, ook HEKLA neemt deel>

 
Geplaatst op 30 Sep 2016 door Tim De Boeck


<< Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Volgende >>

Post Hove
Post Edegem
Post Kontich
Post Lint
Post Aartselaar
Geflitst?
 Boeteberekening
Links
Over deze site

Technische details
Volg onze nieuwsbrief