Vakantietoezicht
Tel. 03 444 00 00


Het politiewijkteam van Kontich is voorlopig gehuisvest in Edegem

Sinds 1 oktober is het politiewijkteam van Kontich voorlopig gehuisvest in het hoofdcommissariaat in Edegem, Prins Boudewijnlaan 43a. Dit in afwachting van de geplande bouw van het nieuwe wijkcommissariaat. De wijkinspecteurs van het politiewijkteam blijven eenzelfde dienstverlening voor de gemeente Kontich verzorgen.

Het hoofdcommissariaat in Edegem is 24/7 open. Ook telefonisch blijven we 24/7 bereikbaar op het nummer 03 444 00 00. Hebt u nood aan dringende politiehulp? Bel dan de 101 of 112 (via gsm).

Voor vragen kan je altijd e-mailen naar contact@politiehekla.be.

Samen werken, samen veilig.


Het politiewijkteam van Kontich verhuist voorlopig naar Edegem

Op 1 oktober verhuist het politiewijkteam van Kontich voorlopig naar het hoofdcommissariaat van de lokale politie HEKLA (adres: Prins Boudewijnlaan 43a te 2650 Edegem) in afwachting van de geplande bouw van het nieuwe wijkcommissariaat. De wijkinspecteurs van het politiewijkteam blijven eenzelfde dienstverlening voor de gemeente Kontich verzorgen. U kan de lokale politie HEKLA op elk moment bereiken via het telefoonnummer 03 444 00 13.

Aan het vredegerecht in Kontich, Mechelsesteenweg 83, staat vanaf half oktober een nieuwe praatpaal. Via deze praatpaal kan u op elk moment onze onthaalmedewerkers van het hoofdcommissariaat telefonisch contacteren.

Hebt u nood aan dringende politiehulp? Bel dan de 101 of 112 (via gsm).

Voor andere vragen mag u altijd e-mailen naar contact@politiehekla.be.

Samen werken, samen veilig.

 
Geplaatst op 29 Sep 2016 door Tim De BoeckDe eerste WIN in HEKLA is een feit

Sinds gisteren 26 september heeft Aartselaar, na de zes BIN's (buurtinformatienetwerken), nu ook een WIN (winkelinformatienetwerk) opgezet. Een veertigtal winkeliers gingen het engagement aan om winkelen in Aartselaar veilig te maken. Burgemeester Sophie De Wit (NVA) ondertekende samen met coördinator Philip Wellens en korpschef Lee Vanrobays de nodige documenten. Schepen van Inspraak en Lokale Economie Mark Vanhecke en wijkteamleider Johan Janssens waren getuige van deze ondertekening.

Samen werken, samen veilig!

<Winkelinformatienetwerk in Aartselaar>

Bron foto: GVA

 
Geplaatst op 27 Sep 2016 door Tim De BoeckHEKLA en MINOS organiseren samen wegcontroles

Afgelopen zaterdagnacht 24 september organiseerden de politiezones HEKLA en MINOS enkele gecoördineerde wegcontroles in Wijnegem en Kontich. 237 bestuurders werden gecontroleerd. 21 bestuurders hadden een glaasje teveel op en twee rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken. Er werden ook twee negatieve drugtests afgenomen. Verder werden er nog processen-verbaal opgesteld voor:

  • een voertuig dat niet voldeed aan de technische eisen;
  • twee bestuurders die reden zonder rijbewijs;
  • een niet-verzekerd voertuig dat werd getakeld;
  • twee bestuurders in het bezit van verdovende middelen.

Samen werken, samen veilig!

<wegcontrole in Kontich>

 
Geplaatst op 27 Sep 2016 door Tim De BoeckCampagne tegen gsm gebruik achter het stuur “The Safety Jingle”

80 % van de bevolking luistert naar de radio in de wagen. Radiopresentatoren roepen luisteraars vaak op om hen te bellen, te sms’en of te tweeten. Maar gsm-gebruik achter het stuur is gevaarlijk waardoor de kans op een ongeval groter wordt.

Ouders van overleden kinderen (OVK) willen de luisteraars oproepen om geen gsm te gebruiken achter het stuur van hun voertuig. Zij bieden alle radiopresentatoren een tool aan in de vorm van een Safety Jingle die de luisteraars attent maakt van het gevaar van gsm gebruik achter het stuur. In deze jingle wordt gevraagd om niet te sms’en of te bellen wanneer men deelneemt aan het verkeer.

Tijdens de week van de mobiliteit, die van start ging op 16 september, zal de jingle reeds te horen zijn op 11 verschillende zenders. De doelstelling is wel dat uiteindelijk álle Belgische radiopresentatoren hem gebruiken.

Op de website www.safetyjingle.be vind je alle informatie over de campagne. Je kan er zelf ook presentatoren oproepen de safety jingle te gebruiken.

Meer informatie vindt u op: http:// www.safetyjingle.be en stuur – via Twitter – een boodschap naar (een van) de presentatoren.

 
Geplaatst op 20 Sep 2016 door Eva De BlaereHet negeren van het verkeersbord C21 wordt een overtreding van derde graad

Vanaf 24 september 2016 zal het negeren van het C21-verkeersbord een overtreding van de derde graad worden en niet langer een van de eerste graad. Momenteel vormen inbreuken op verkeersbord C21 (Verboden toegang voor bestuurders van voertuigen, waarvan de massa in beladen toestand hoger is dan de aangeduide massa. De aanduidingen op het bord kunnen dus verschillen) nog een overtreding van de eerste graad waarop een geldboete van 55 euro staat bij onmiddellijke inning. Vanaf 24 september wordt de boete opgetrokken naar 165 Euro. Het overtreden van dit verbod zal dus duurder worden! Dit omdat ongevallen door het niet-respecteren van tonnagebeperkingen vaak zware gevolgen hebben. Het is ook de bedoeling om vrachtwagens uit de dorpskernen te weren.

Meer informatie vindt u op: http://www.wegcode.be

Samen werken, samen veilig.

C21

 
Geplaatst op 21 Sep 2016 door Eva De Blaere


<< Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Volgende >>

Post Hove
Post Edegem
Post Kontich
Post Lint
Post Aartselaar
Geflitst?
 Boeteberekening
Links
Over deze site

Technische details
Volg onze nieuwsbrief