Vakantietoezicht
Tel. 03 444 00 00


Het politiewijkteam van Kontich is voorlopig gehuisvest in Edegem

Sinds 1 oktober is het politiewijkteam van Kontich voorlopig gehuisvest in het hoofdcommissariaat in Edegem, Prins Boudewijnlaan 43a. Dit in afwachting van de geplande bouw van het nieuwe wijkcommissariaat. De wijkinspecteurs van het politiewijkteam blijven eenzelfde dienstverlening voor de gemeente Kontich verzorgen.

Het hoofdcommissariaat in Edegem is 24/7 open. Ook telefonisch blijven we 24/7 bereikbaar op het nummer 03 444 00 00. Hebt u nood aan dringende politiehulp? Bel dan de 101 of 112 (via gsm).

Voor vragen kan je altijd e-mailen naar contact@politiehekla.be.

Samen werken, samen veilig.


Inbraak door list in Edegem

Op 20/09/2016 tussen 14:00 uur en 15:00 uur vragen 2 dames een beetje water aan een bewoonster van een gelijkvloersappartement te Edegem, Doelvelstraat.

Wanneer de bewoonster binnen een flesje water gaat halen blijkt dat de twee dames ondertussen een sleutelbos gestolen hebben. Nadien stelde de bewoonster vast dat met deze sleutel het appartement geopend werd tijdens haar afwezigheid. Er zijn geld en juwelen ontvreemd.

Er is geen beschrijving gekend van de twee verdachte dames. Zij worden nog steeds gezocht door onze diensten. Opletten voor zulke manier van handelen, enige gezonde argwaan is vaak het beste. Indien u meer informatie hebt aarzel dan niet om ons te contacteren op ons algemeen nummer: 03/444.00.00 of 112.

Samen werken .... samen veilig!

<Inbraak door list in Edegem>

Geplaatst op 21 Sep 2016 door Eva De BlaereWees hoffelijk in het verkeer

Vandaag start de Week van de Mobiliteit, het ideale moment dus om enkele hoffelijkheidsregels op te frissen. Hoffelijkheid geldt voor elke weggebruiker.

Volgens een nieuw onderzoek van het BIVV vindt de helft van de voetgangers het vervelend dat automobilisten hen niet laten oversteken wanneer ze klaar staan aan een oversteekplaats. Bijna evenveel voetgangers ergeren zich mateloos aan bestuurders die bellen achter het stuur. Fietsers storen zich eerder aan automobilisten die hun deur openzwaaien zonder te kijken en tijdens het inhalen rakelings langs de fietsers rijden.

Meer informatie kan u terugvinden op de website van het BIVV.

3 tips voor voetgangers:

 1. Steek bij voorkeur over aan een zebrapad. Zo vermijdt u dat automobilisten verrast worden.
 2. Steek niet zomaar over zonder rekening te houden met naderende voertuigen. Kijk goed naar de beide kanten van de weg voordat u begint over te steken.
 3. Respecteer de rode lichten, zelfs wanneer u op het eerste gezicht geen enkele auto ziet naderen.

3 tips voor fietsers:

 1. Indien u graag respect krijgt van de andere weggebruikers, respecteer dan zelf de verkeersregels en in het bijzonder de rode lichten.
 2. Zelfs wanneer het toegelaten is, rijdt u toch best achter elkaar bij druk verkeer. De automobilisten zullen dit zeker waarderen.
 3. Zet uw lichten aan zodra het donker wordt, ook wanneer u een fluohesje draagt.

3 tips voor automobilisten:

 1. Wees extra voorzichtig wanneer u een oversteekplaats nadert. Vergeet niet om voorrang te verlenen aan voetgangers die op het punt staan om over te steken.
 2. Staat u evenwijdig met de rijbaan geparkeerd? Kijk dan zeker even in uw spiegel voor u uitstapt.
 3. Parkeer nooit op een oversteekplaats of op een fietspad. Dat is niet alleen irritant, maar ook gevaarlijk voor de zwakke weggebruikers.

Samen werken, samen veilig ...

<Wees hoffelijk in het verkeer>

Geplaatst op 16 Sep 2016 door Tim De BoeckWeek van de Mobiliteit van 16 tot 22 september 2016

Van 16 tot 22 september neemt HEKLA deel aan de Week van de Mobiliteit. Dit is een initiatief dat niet alleen in Vlaanderen loopt, maar eveneens in heel Europa. Hierdoor kan je ontdekken hoe eenvoudig het is om je duurzaam te verplaatsen met het openbaar vervoer, de fiets, te voet of via autodelen. Laat je auto staan en neem deel aan de FietsTelweek, Car Free Day of de STRAPdag.

Meer informatie is te vinden op Week van de Mobiliteit.

Samen werken ... samen veilig!

<Week van de mobiliteit>

Geplaatst op 15 Sep 2016 door Eva De BlaereHEKLA @ jaarmarkt Lint

Vandaag stond onze politiestand op de jaarmarkt van Lint. Je kon ons terugvinden in de Koning Albertstraat. Heb je ons gemist? Geen probleem, want op 24-25 en 26 september kan je ons een bezoekje brengen op de jaarmarkt van Kontich, meer bepaald aan het begin van de Molenstraat (zijde Gemeenteplein). Kom gerust even langs als je vragen hebt over:

 • preventie;
 • rekrutering;
 • verkeer;
 • wijkinformatie;
 • algemene politionele zaken.

Samen werken, samen veilig.

<jaarmarkt Lint>

Geplaatst op 13 Sep 2016 door Tim De BoeckWegcontroles in Aartselaar, Edegem en Kontich

Afgelopen zaterdagnacht heeft onze politiezone drie wegcontroles georganiseerd. Deze keer werd er uitvoerig gecontroleerd in Aartselaar, Edegem en Kontich. 145 bestuurders werden onderworpen aan een grondige controle en een ademtest. 89 procent van de bestuurders was Bob. En bestuurder legde een positieve drugtest af. Verder werden er nog processen-verbaal opgesteld voor:

 • niet dragen van de veiligheidsgordel;
 • negeren van een rood verkeerslicht;
 • rijden zonder rijbewijs;
 • niet voldoen aan de technische eisen;
 • drugsbezit.

Samen werken, samen veilig.

<jaarmarkt Lint>

Geplaatst op 13 Sep 2016 door Tim De Boeck


<< Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Volgende >>

Post Hove
Post Edegem
Post Kontich
Post Lint
Post Aartselaar
Geflitst?
 Boeteberekening
Links
Over deze site

Technische details
Volg onze nieuwsbrief