Vakantietoezicht
Tel. 03 444 00 00


Het politiewijkteam van Kontich is voorlopig gehuisvest in Edegem

Sinds 1 oktober is het politiewijkteam van Kontich voorlopig gehuisvest in het hoofdcommissariaat in Edegem, Prins Boudewijnlaan 43a. Dit in afwachting van de geplande bouw van het nieuwe wijkcommissariaat. De wijkinspecteurs van het politiewijkteam blijven eenzelfde dienstverlening voor de gemeente Kontich verzorgen.

Het hoofdcommissariaat in Edegem is 24/7 open. Ook telefonisch blijven we 24/7 bereikbaar op het nummer 03 444 00 00. Hebt u nood aan dringende politiehulp? Bel dan de 101 of 112 (via gsm).

Voor vragen kan je altijd e-mailen naar contact@politiehekla.be.

Samen werken, samen veilig.


Tomorrowland

Dit weekend gaat het dance-festival Tomorrowland door! Laat het enkel voor jou een feest zijn en niet voor de gauwdieven.

Meer informatie vindt u hier.

Tomorrowland

Ter info: het dancefestival heeft een vergunning van het gemeentebestuur om tot 01:00 uur op donderdag, vrijdag en zaterdagnacht en 24:00 uur op zondagnacht muziek te spelen.

Samen werken ... Samen veilig!

 
Geplaatst op 22 Jul 2016 door Eva De BlaereOpgelet voor diefstallen met list bij ouderen te Hove en Kontich

In het centrum van Kontich zijn op enkele dagen tijd al twee bejaarde dames op de openbare weg bestolen. De daders gaan telkens hetzelfde te werk:

  • Met een smoes spreken ze de hoogbejaarde dames aan (wisselen van geld,...);
  • Vervolgens wordt een wegenkaart op de handen van de dames gelegd om de weg te vragen;
  • ondertussen wordt geld uit hun brieventas gestolen.

De slachtoffers stellen meestal later vast dat zij bestolen werden.

Op 20/07/2016 is er eenzelfde feit gebeurd in Hove, Leon Dumortierstraat. Hier werd aan een hoogbejaarde man gevraagd voor wisselgeld om te telefoneren. Wanneer de man zijn portefeuille bovenhaalde graaide de dader al het papieren geld (500 à 600 €) er uit en ging te voet lopen.

De dader(s) zijn +- 30 jaar oud, van vreemde origine en altijd netjes gekleed. Er werd ook een donkerkleurige personenwagen gesignaleerd met een sticker van de landcode van Portugal op (P).

Heeft u meer informatie aangaande deze dader(s) of heeft u ze gezien, gelieve ons meteen te verwittigen op ons algemeen nummer 03 444 00 00 of 101 (112).

Samen werken ... samen veilig!

<Gauwdieven Kontich en Hove>

 
Geplaatst op 22 Jul 2016 door Eva De BlaereWeet jij wat te doen in geval van nood?

Stel: je friteuse vat vuur, je moeder valt van de trap of je ziet iemand inbreken in het huis van je buurman. Je belt een noodnummer omdat je dringend hulp nodig hebt van de brandweer, een medisch team of de politie. Een operator aan de andere kant van de lijn stelt je een aantal vragen, vertelt je wat je moet doen en verwittigt de nodige hulpdiensten om je te helpen.

Maar wat gebeurt er als je belt naar een noodnummer zonder dat je dringende hulp nodig hebt? Hoe vaak gebeurt dit? Wat zijn de gevolgen?

Doe de test van de noodcentrale en wie weet leer je iets levensbelangrijk bij!

<hulpdiensten>

 
Geplaatst op 27 Jun 2016 door Tim De BoeckMinderjarige inbrekers betrapt op inbreken in handelspand te Edegem

Afgelopen nacht hoorde een bewoner in Edegem glasgerinkel in de buurt en zag dat twee personen een broodjeszaak waren binnengedrongen. Dankzij de onmiddellijke melding van de alerte buurtbewoner vergrootte onze kans om de daders ter plaatse aan te treffen. Onze interventieploegen konden één dader vatten. Ondanks de uitgebreide zoekactie in de buurt bleef de tweede dader spoorloos.

Uit het verder onderzoek zijn er voldoende materiële bewijzen gevonden die de gevatte dader van 16 jaar konden linken aan de inbraak. Hij werd ter beschikking gesteld van het jeugdparket.

Hieruit blijkt dat het nut van sociale controle en het melden van verdacht gedrag bij de politie, de pakkans van daders vergroot.

Samen werken ... samen veilig!

<Samen inbrekers vatten in HEKLA>

 
Geplaatst op 14 Jul 2016 door Eva De BlaereResultaten wegcontrole Hove

Afgelopen zondag 10/07/2016 werd er door politiezone HEKLA een wegcontrole gehouden te Hove. Er werden 59 bestuurders onderworpen aan een ademtest. 97 procent van de bestuurders hield zich aan de regels. Eén rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken en er werd één negatieve speekseltest afgenomen.

Bijkomend werden er nog processen-verbaal opgesteld voor:

  • één bestuurder die met zijn auto reed, ondanks zijn geldend rijverbod;
  • één bestuurder die een proces-verbaal van waarschuwing kreeg;
  • één bestuurder waarvan de verblijfplaats opgespoord moest worden.;

Samen werken ... samen veilig!

<Wodca-controle in Aartselaar>

 
Geplaatst op 13 Jul 2016 door Eva De Blaere


<< Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Volgende >>

Post Hove
Post Edegem
Post Kontich
Post Lint
Post Aartselaar
Geflitst?
 Boeteberekening
Links
Over deze site

Technische details
Volg onze nieuwsbrief