Vakantietoezicht
Tel. 03 444 00 00


Het politiewijkteam van Kontich is voorlopig gehuisvest in Edegem

Sinds 1 oktober is het politiewijkteam van Kontich voorlopig gehuisvest in het hoofdcommissariaat in Edegem, Prins Boudewijnlaan 43a. Dit in afwachting van de geplande bouw van het nieuwe wijkcommissariaat. De wijkinspecteurs van het politiewijkteam blijven eenzelfde dienstverlening voor de gemeente Kontich verzorgen.

Het hoofdcommissariaat in Edegem is 24/7 open. Ook telefonisch blijven we 24/7 bereikbaar op het nummer 03 444 00 00. Hebt u nood aan dringende politiehulp? Bel dan de 101 of 112 (via gsm).

Voor vragen kan je altijd e-mailen naar contact@politiehekla.be.

Samen werken, samen veilig.


Wegcontroles in HEKLA

Afgelopen zaterdagnacht organiseerde onze politiezone verschillende wegcontroles in de gemeenten Edegem, Kontich en Hove. 219 voertuigen werden gecontroleerd. 121 bestuurders werden onderworpen aan een ademtest en 93 procent van de bestuurders was BOB. Drie rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken. Er werd ook een negatieve drugtest afgenomen. Verder werd er nog een proces-verbaal opgesteld voor een fietser die zonder fietsverlichting reed.

Samen werken ... samen veilig!

<wegcontrole in HEKLA>

 
Geplaatst op 26 Jun 2016 door Tim De BoeckOok HEKLA is passioneel en heeft ambities.

Afgelopen maandag verscheen de IJslandse vulkaan Hekla uitgebreid in het nieuws. Hij staat op uitbarsten en dit zal ongetwijfeld leiden tot apocalyptische toestanden. Vulkaan Hekla is een passionele vulkaan, vol ambities. En zo omschreef korpschef Lee Vanrobays, bij zijn aanstelling twee jaar geleden, ook onze politiezone. Een passionele politiezone die bruist van ambities.

Het inzetten van flexteams en fietsteam DELTA zijn twee knallers van uitbarstingen die we in HEKLA meemaakten. Hierdoor zorgen we voor meer blauw op straat. Ook ons nieuw visiegedreven organogram is een mooie gerealiseerde ambitie.

Maar daar stopt het niet bij. Onze fonkelnieuwe website, communiceren via sociale media en een mobile office (mobiel kantoor in een politiecombi) zijn enkele van de vele uitbarstingen die we willen realiseren in 2016 en 2017.

Vulkaan Hekla is sinds zijn laatste uitbarsting in 2000 heel populair geworden in IJsland. En die lijn trekken we ook door naar onze politiezone. Anno 2016 kan HEKLA rekenen op veel populariteit binnen de rekruten.
Het is dus fijn om in HEKLA te zijn.

Samen werken ... samen veilig!

<HEKLA barst van de ambities>

 
Geplaatst op 23 Jun 2016 door Tim De BoeckHEKLA steekt een tandje bij met nieuw fietsteam DELTA

Vandaag om 10:00 uur vond de persvoorstelling plaats van het nieuwe fietsteam ‘DELTA’. HEKLA steekt hier een tandje bij om meer preventief toezicht op openbare plaatsen te verzekeren. Dit gebeurt vooral op locaties waar de collega’s van de wijk-, verkeers- of interventieploegen minder snel of gemakkelijk kunnen tussenkomen zoals parken, speelpleinen en wandelpaden. Het fietsteam vergemakkelijkt ook de aanspreekbaarheid naar de bevolking.

De volledige perstekst kan u hier raadplegen.

De voorstelling ging ook gepaard met de ontwikkeling van een leuk fietsfilmpje. Op deze manier scheppen wij een realistisch beeld van wat de taken van ons fietsteam zijn.

Samen werken ... samen veilig!

<Fietsteam DELTA van HEKLA>

 
Geplaatst op 17 Jun 2016 door Tim De BoeckDrie winkeldieven op heterdaad betrapt in Aartselaar

Vanmiddag omstreeks 15:00 uur werden drie winkeldieven gevat in een winkelwarenhuis in de Kapellestraat. Eén dader werd tegengehouden door het winkelpersoneel, de twee kompanen vluchtten weg in de richting van het centrum. Even verderop werden de twee opgepakt door een alerte verkeerspatrouille van HEKLA. De drie Polen, twee mannen en een vrouw, hadden sterke dranken en een grote hoeveelheid make-up gestolen ter waarde van 600 EUR.

Het drietal werd overgebracht naar het politiecommissariaat voor verder onderzoek. De drie daders, respectievelijk 30, 31 en 42 jaar oud, werden aangehouden en verschijnen morgen voor de onderzoeksrechter.

De Poolse dader van 31 jaar was geen onbekende voor het gerecht.

Samen werken ... samen veilig!

<winkeldieven gevat in Aartselaar>

 
Geplaatst op 16 Jun 2016 door Tim De BoeckLaat het EK een voetbalfeest blijven.

De eerste EK-wedstrijden zijn ondertussen achter de rug. Op verschillende plaatsen in HEKLA staan grote tv-schermen opgesteld. Gezelligheid en ambiance gelden voor iedereen, vandaar dat HEKLA extra politiemensen inzet om dit te blijven verzekeren. Want het bewaken van de veiligheid voor onze bevolking is een absolute prioriteit.

Bij een voetbalwedstrijd hoort ook een fris pintje, maar kies dan voor een Bob, een taxi of het openbaar vervoer om je veilig thuis te brengen. Het BIVV heeft becijferd dat er op matchdagen van de Rode Duivels dubbel zoveel ongelukken onder invloed van alcohol gebeuren. Een goede Bob heeft dus nul op ... en daar controleert HEKLA op.

Samen werken ... samen veilig!

<Laat het EK een voetbalfeest blijven in HEKLA>

 
Geplaatst op 16 Jun 2016 door Tim De Boeck


<< Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Volgende >>

Post Hove
Post Edegem
Post Kontich
Post Lint
Post Aartselaar
Geflitst?
 Boeteberekening
Links
Over deze site

Technische details
Volg onze nieuwsbrief