Vakantietoezicht
Tel. 03 444 00 00


Het politiewijkteam van Kontich is voorlopig gehuisvest in Edegem

Sinds 1 oktober is het politiewijkteam van Kontich voorlopig gehuisvest in het hoofdcommissariaat in Edegem, Prins Boudewijnlaan 43a. Dit in afwachting van de geplande bouw van het nieuwe wijkcommissariaat. De wijkinspecteurs van het politiewijkteam blijven eenzelfde dienstverlening voor de gemeente Kontich verzorgen.

Het hoofdcommissariaat in Edegem is 24/7 open. Ook telefonisch blijven we 24/7 bereikbaar op het nummer 03 444 00 00. Hebt u nood aan dringende politiehulp? Bel dan de 101 of 112 (via gsm).

Voor vragen kan je altijd e-mailen naar contact@politiehekla.be.

Samen werken, samen veilig.


HEKLA-gemeenten en Mortsel lanceren samen online evenementenloket.

De politiezone HEKLA, de lokale brandweer, de HEKLA-gemeenten en de stad Mortsel lanceren vandaag 1 juni 2016 een gezamenlijk online evenementenloket. Daarmee kunnen alle inwoners uit de gemeenten Hove, Edegem, Kontich, Lint, Aartselaar en Mortsel aan hun gemeentebestuur, de politiezone en de brandweer melden dat zij een activiteit of evenement organiseren.

“De verschillende gemeentebesturen van de HEKLA-zone organiseerden die aanvragen tot voor kort allemaal op hun eigen manier”, vertelt korpschef Lee Vanrobays. ”We wilden dit graag uniformiseren en besloten een gezamenlijke projectgroep op te richten er een gebruiksvriendelijke online tool voor te maken. Mortsel hoorde van onze plannen en sloot enthousiast aan. “

“Edegem nam de lead in het project en bouwde het online loket concreet uit. De ambtenaren noodplanning en enkele collega’s van de jeugddiensten en communicatiediensten van de andere gemeenten dachten mee over de inhoud en logische opbouw van het loket. Het resultaat is een gebruiksvriendelijk online formulier waar je meer of minder vragen krijgt, afhankelijk van de keuzes die je maakt. We starten met dit evenementenloket maar in de toekomst willen het op vraag van de politiezone nog verder uitbouwen met een uniforme manier om het parkeervrij maken van straten en het plaatsen van parkeerverbodsborden en containers op het openbaar domein aan te vragen”, gaat burgemeester Koen Metsu verder.

Een aanvraag in het evenementenloket doe je via de gemeentelijke website van een van de deelnemende gemeenten. Inwoners doen een aanvraag wanneer de volledige activiteit of een gedeelte ervan plaatsvindt op het openbaar domein, wanneer ze tijdens hun activiteit muziek wil spelen luider dan 85 decibel, wanneer zij een straat, plein, parking tijdelijk wenst af te sluiten of parkeervrij maken, wanneer ze vuur willen gebruiken of een drone willen inzetten, wanneer zij een buurt-, straat- of schoolfeest of een fuif willen organiseren of wanneer het gaat om (commerciële) promotie of verkoop op de openbare weg.

 
Geplaatst op 01 Jun 2016 door Tim De BoeckGecoördineerde mobiele wegcontroles in HEKLA en MINOS.

Afgelopen donderdag 26/05 hebben de politiezones HEKLA en MINOS tijdens de late avond de handen in elkaar geslagen om de strijd tegen de woningen-en auto-inbraken aan te gaan. Mobiele patrouilles verspreidden zich over beide politiezones. In totaal werden 49 controles uitgevoerd. Tien personen en één voertuig hadden een gerechtelijk verleden. Eén persoon stond geseind in het kader van het vervalsen van documenten. Verder werden er nog processen-verbaal opgesteld voor:

 • inbreuk in het kader van prostitutie;
 • bellen achter het stuur;
 • voertuig dat niet geldig was gekeurd;
 • negen wildparkeerders.

Samen werken ... samen veilig.

<resultaten wegcontrole HEKLA MINOS>

 
Geplaatst op 31 May 2016 door Tim De BoeckResultaten wegcontroles zaterdag 21/05 in HEKLA en MINOS.

Afgelopen zaterdagnacht vond er een gecoördineerde wegcontrole plaats in de gemeenten Kontich en Wijnegem. HEKLA werkte hiervoor samen met de politiezone MINOS. 121 bestuurders werden onderworpen aan een ademtest en 94% was BOB. Twee rijbewijzen zijn onmiddellijk ingetrokken. Er werden ook twee negatieve drugtests afgenomen.

Verder stelden wij nog bijkomende processen-verbaal op voor:

 • een voertuig dat niet voldeed aan de technische eisen;
 • het rijden zonder rijbewijs;
 • twee voertuigen die niet correct waren ingeschreven bij de DIV;
 • het negeren van een inhaalverbod;
 • het niet-dragen van een veiligheidsgordel.

<wegcontrole in HEKLA>

 
Geplaatst op 23 May 2016 door Tim De BoeckGecoördineerde wegcontrole arrondissement Antwerpen.

Op vrijdag 13 mei tijdens de late namiddag vond er gecoördineerde wegcontrole tegen woninginbraken/inbraken in voertuigen plaats in het arrondissement Antwerpen. Onze politiezone nam hieraan deel en controleerde uitvoerig in de gemeenten Kontich en Edegem. Hierbij werden een geseind persoon en een gestolen voertuig aangetroffen. Bijkomend werden er nog processen-verbaal opgesteld voor:

 • bellen achter het stuur;
 • rijden, ondanks een geldend rijverbod.

Samen werken ... Samen veilig.

<gecoördineerde wegcontrole>

 
Geplaatst op 14 May 2016 door Tim De BoeckVerkeersveiligheid: workshop dode hoek bij vrachtwagens.

Op donderdag 12 mei organiseerde de verkeersdienst van HEKLA, in samenwerking met de gemeente Hove, een workshop dode hoek bij vrachtwagens. Het is van groot belang dat kinderen zich bewust zijn van het gevaar dat ze lopen wanneer ze vlak naast een vrachtwagen stappen of fietsen. Een kijkje in de cabine van de vrachtwagenchauffeur leert hen dat je vanop die hoogte slechts een beperkte zichtbaarheid hebt voor hetgeen er beneden op straat gebeurt.

<HEKLA workshop dode hoek bij vrachtwagens.>

<HEKLA workshop dode hoek bij vrachtwagens.>

 
Geplaatst op 14 May 2016 door Tim De Boeck


<< Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Volgende >>

Post Hove
Post Edegem
Post Kontich
Post Lint
Post Aartselaar
Geflitst?
 Boeteberekening
Links
Over deze site

Technische details
Volg onze nieuwsbrief