Vakantietoezicht
Tel. 03 444 00 00


Het politiewijkteam van Kontich is voorlopig gehuisvest in Edegem

Sinds 1 oktober is het politiewijkteam van Kontich voorlopig gehuisvest in het hoofdcommissariaat in Edegem, Prins Boudewijnlaan 43a. Dit in afwachting van de geplande bouw van het nieuwe wijkcommissariaat. De wijkinspecteurs van het politiewijkteam blijven eenzelfde dienstverlening voor de gemeente Kontich verzorgen.

Het hoofdcommissariaat in Edegem is 24/7 open. Ook telefonisch blijven we 24/7 bereikbaar op het nummer 03 444 00 00. Hebt u nood aan dringende politiehulp? Bel dan de 101 of 112 (via gsm).

Voor vragen kan je altijd e-mailen naar contact@politiehekla.be.

Samen werken, samen veilig.


Preventieactie inbraken in voertuigen

Afgelopen weekend organiseerde het wijkteam van Aartselaar een preventieactie inbraken in voertuigen. De actie vond plaats in Aartselaar, meer bepaald in de Koekoekstraat en de Jan Blockxlaan. 60 voertuigen werden gecontroleerd. Hiervan was 80 procent van de voertuigen in orde. Verder zagen we voornamelijk jassen, handtassen, mobiele gps-toestellen en kleine elektronische toestellen in de voertuigen liggen. Drie auto's werden niet-slotvast achtergelaten.

Neem steeds alle losliggende voorwerpen/waardevolle spullen uit je voertuig en sluit het ook correct af.

Samen werken ... samen veilig.

<preventieactie inbraken in voertuigen HEKLA>

Geplaatst op 09 May 2016 door Tim De BoeckDrie minderjarige pickpockets betrapt en voorgeleid bij de jeugdrechter.

Afgelopen zaterdag 30 april vatte een alerte politiepatrouille op het Schoolrockfestival in Kontich drie minderjarige pickpockets na het bestelen van een minderjarig slachtoffer. Een groepje jongeren benaderde een slachtoffer en zette hem onder druk. En van de daders omhelsde plots het slachtoffer en nam tijdens deze omhelzing de portefeuille uit de binnenzak van zijn jas. Vervolgens werd deze pijlsnel doorgegeven aan een ander groepslid, zodat het slachtoffer geen verhaal had wanneer hij plots voelde dat zijn portefeuille was verdwenen. Het slachtoffer verwittigde onmiddellijk de politie, die even later de drie zestienjarige daders aantrof nabij het festival.

Het drietal werd opgepakt en overgebracht naar het politiecommissariaat voor verder onderzoek. Zij werden de volgende dag voorgeleid bij de jeugdrechter. Het drietal, allen woonachtig in Antwerpen, mocht later op de dag opnieuw beschikken.

Samen werken ... samen veilig!

<pickpockets in HEKLA>

Geplaatst op 03 May 2016 door Tim De BoeckDrie overvallers geklist in Kontich.

Vanmorgen om 06:40 uur kregen wij een dringende melding binnen voor een verdachte situatie in supermarkt Carrefour op de Mechelsesteenweg in Kontich. Onze interventieploegen reageerden onmiddellijk en stelden ter plaatse vast dat het om een gewapende overval ging. Ze sloten de plaats hermetisch af, waardoor de overvallers niet meer konden vluchten. De drie verdachten van 23, 24 en 27 jaar werden zonder geweld overmeesterd en overgebracht naar het politiecommissariaat. Het drietal gebruikte geweld en was in het bezit van vuurwapens. Twee van de vier winkelbedienden hadden verzorging nodig. De drie daders werden later op de dag overgebracht naar het gerechtshof. Nadien besliste de onderzoeksrechter om het drietal aan te houden.

Samen werken ... samen veilig!

<Overvallers opgepakt in Kontich.>

Geplaatst op 29 Apr 2016 door Tim De BoeckInbreker op heterdaad betrapt in Aartselaar.

Vanmorgen om 07:30 uur merkte een alerte bewoner van de Carillolei in Aartselaar een verdachte man op in de achterliggende tuinen van de aanpalende woningen. De verdachte stond op een gegeven moment aan de achterzijde van de pastorij van de parochie Sint-Leonardus . De bewoner verwittigde onmiddellijk de politie en ook de pastoor, die even later de inbreker effectief betrapte. De inbreker sprong in zijn auto en reed weg in de richting van Aartselaar centrum. Een alerte wijkinspecteur, die de oproep radiofonisch volgde, merkte de auto op in het centrum van Aartselaar. Hij liet de auto stoppen en rekende de verdachte in. De 54-jarige Italiaan van Argentijnse origine werd gearresteerd en overgebracht naar het politiecommissariaat van HEKLA.

Aan een raam van de pastorij werden sporen van inbraak teruggevonden. Na onderzoek werd de dader naar het gerechtshof overgebracht. Even later werd zijn aanhouding bevestigd door de onderzoeksrechter.

Samen werken ... samen veilig!

<inbreker gevat in Aartselaar>

Geplaatst op 28 Apr 2016 door Tim De BoeckPreventieactie rond auto-inbraken.

Afgelopen weekend heeft onze diefstalpreventieadviseur een preventieactie rond inbraken in voertuigen gehouden in Edegem, wijk Molenveld. Er werden 178 voertuigen gecontroleerd en 22 bestuurders lieten waardevolle voorwerpen in hun voertuig achter.

De meest voorkomende voorwerpen zijn:

  • losse gps-toestellen;
  • handtassen;
  • kledij;
  • sporttassen;
  • diverse materialen en gereedschappen.

Samen werken ... samen veilig!

<inbraken in voertuigen HEKLA>

Geplaatst op 25 Apr 2016 door Tim De Boeck


<< Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Volgende >>

Post Hove
Post Edegem
Post Kontich
Post Lint
Post Aartselaar
Geflitst?
 Boeteberekening
Links
Over deze site

Technische details
Volg onze nieuwsbrief