Vakantietoezicht
Tel. 03 444 00 00


Het politiewijkteam van Kontich is voorlopig gehuisvest in Edegem

Sinds 1 oktober is het politiewijkteam van Kontich voorlopig gehuisvest in het hoofdcommissariaat in Edegem, Prins Boudewijnlaan 43a. Dit in afwachting van de geplande bouw van het nieuwe wijkcommissariaat. De wijkinspecteurs van het politiewijkteam blijven eenzelfde dienstverlening voor de gemeente Kontich verzorgen.

Het hoofdcommissariaat in Edegem is 24/7 open. Ook telefonisch blijven we 24/7 bereikbaar op het nummer 03 444 00 00. Hebt u nood aan dringende politiehulp? Bel dan de 101 of 112 (via gsm).

Voor vragen kan je altijd e-mailen naar contact@politiehekla.be.

Samen werken, samen veilig.


HEKLA en MINOS bestrijden samen de woning-en auto-inbraken.

Vorige week woensdag 20 april vond er tijdens de late avond een gecoördineerde wegcontrole plaats in HEKLA en MINOS. De focus lag ditmaal op de bestrijding van woning-en auto-inbraken. Er werd gecontroleerd in Edegem op de N1 (Mechelsesteenweg) en in de wijk Molenveld. In MINOS lag de focus in Mortsel, Borsbeek en Wommelgem, meer bepaald nabij de R11 (Krijgsbaan-Frans Beirenslaan-Autolei).

Er werden twee verdachten met verdovende middelen aangetroffen, een veelpleger (iemand die al meerdere misdrijven op zijn kerfstok heeft) en een geseind persoon.

Tijdens de actie werden er ook vier verkeersovertredingen vastgesteld.

Samen werken … samen veilig.

 
Geplaatst op 25 Apr 2016 door Tim De BoeckCamera's als controlemiddel op de kilometerheffing.

Sinds één april 2016 moeten alle eigenaars van vrachtwagens met een maximaal toegelaten totaalgewicht (MTT) van meer dan 3,5 ton een kilometerheffing betalen voor het gebruik van de autosnelwegen en bepaalde gewest- en gemeentewegen in België. De Vlaamse belastingdienst controleert de heffing via mobiele voertuigen, vaste portieken en flexibele camera's die naast de weg of op bruggen staan.

De camera's worden slechts enkele uren ingezet en daarna verplaatst naar een andere locatie.

Ze scannen de passerende nummerplaten en controleren of ze in aanmerking komen voor de kilometerheffing (voertuigen boven 3500 kg bijv. vrachtwagens).

In deze voertuigen moet een kastje (on board unit of OBU) aanwezig zijn die de kilometerheffing registreert. De bedoeling is dat de Vlaamse belastingdienst maximaal controles uitvoert op de kilometerheffing.

Meer informatie vind je terug op de webpagina van de Vlaamse overheid.

camera's kilometerheffing Vlaamse belastingdienst

 
Geplaatst op 19 Apr 2016 door Tim De BoeckInbrekers actief in HEKLA.

HEKLA vraagt de bevolking om extra waakzaam te zijn voor inbrekers. Deze maand staat de teller in HEKLA op 16 woninginbraken, waarvan 7 pogingen. De grootste piek van 10 feiten, waarvan 3 pogingen, bevindt zich in Edegem nabij de Boniverlei en de Hovestraat. Kontich telt 3 woninginbraken, waarvan 1 poging. Daar situeren de inbraken zich ter hoogte van de N1 (Koningin Astridlaan – Mechelsesteenweg). Hove, Lint en Aartselaar hebben elk te kampen met 1 poging inbraak.

De inbraken gebeuren telkens tijdens de late avond en in de loop van de nacht. De inbrekers klimmen via de achterzijde van de woning op het plat dak van de eerste verdieping en breken een deur of raam open. Meestal beveiligt een bewoner zijn ramen en deuren enkel op het gelijkvloers uit budgettaire redenen, daardoor ondervinden inbrekers weinig weerstand bij een inbraak via de eerste verdieping.

In Edegem betrapte een bewoner een inbreker. Hij nam de vlucht met de fiets in de richting van Edegem centrum. De fiets was achteraan voorzien van twee fietszakken.

Preventie … een zaak van iedereen. Sluit zeker tijdens je afwezigheid alle ramen en deuren. Een extra slot op ramen en deuren van de eerste verdieping, is geen overbodige luxe.

De BIN's (buurtinformatienetwerken) in HEKLA worden regelmatig geactiveerd, maar ook voor niet-leden rekenen we meer dan ooit op jullie medewerking. Merkt u verdachte toestanden/personen/overtuigen op? Aarzel dan niet en bel onmiddellijk ons algemeen nummer 03 444 00 00 of 101 (via gsm 112).

Samen werken … samen veilig!

<Samen inbrekers vatten in HEKLA>

 
Geplaatst op 16 Apr 2016 door Tim De BoeckPolitieraad HEKLA op woensdag 13 april 2016 om 20:00 uur.

Openbare zitting:

  • 1. Financiën: begrotingsberekening, eindbalans en resultatenrekening 2015 - goedkeuring;
  • 2. Politieraad: verslag politieraad 17 februari 2016 – goedkeuring;
  • 3. Personeel: functie van een hoofdinspecteur – rechercheur - vacantverklaring;
  • 4. Overheidsopdrachten/ICT: aankoop CITRIX – raming en vaststelling gunningsprocedure;
  • 5. Overheidsopdrachten/voertuigen: aankoop moto – goedkeuring raming.

Geheime zitting: 2 punten.

 
Geplaatst op 11 Apr 2016 door Tim De BoeckForse toename diefstallen uit voertuigen.

Sinds begin april is er in de HEKLA-gemeenten een forse toename van het aantal diefstallen uit voertuigen. Momenteel klokken we af op veertien feiten.

In de nacht van zes op zeven april hebben vier auto's ongewenst bezoek gekregen in de wijk Molenveld van Edegem. Verder zien we een duidelijke toename in Kontich rond de N1/Mechelsesteenweg, één feit in Aartselaar en twee in Lint.

De inbraken gebeuren telkens tijdens de nachtelijke uren en de geviseerde merken zijn: BMW, Audi en Volkswagen/Skoda (gebruiken dezelfde onderdelen). Ook de lichte vrachtauto's verschijnen op de criminele radar.

Uit de personenauto's steelt men de vaste gps- toestellen vanuit de middenconsole, airbags en losliggende waardevolle voorwerpen zoals: jassen; laptops en mobiele gps-toestellen. Vanuit de lichte vrachtauto's worden voornamelijk gereedschappen en werkmateriaal gestolen.

Inbreken doet men via een valse sleutel, het openbreken van een deur of het inslaan van een ruit.

We vragen aan de bestuurders van de geviseerde merken om zoveel mogelijk hun voertuigen in de garage te plaatsen of, indien je niet kan beschikken over een afgeschermde plaats, te parkeren op de openbare weg onder een verlichtingspaal. Neem ook alle losliggende en waardevolle voorwerpen uit je auto en laat hem steeds slotvast achter.

Merk je iets verdachts op in de buurt? Twijfel niet en bel onmiddellijk ons algemeen nummer 03 444 00 00 of 101 (112 via gsm). Sociale controle is meer dan ooit nodig om de pakkans te vergroten. Samen werken ... samen veilig!

<inbraken in voertuigen HEKLA>

 
Geplaatst op 08 Apr 2016 door Tim De Boeck


<< Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Volgende >>

Post Hove
Post Edegem
Post Kontich
Post Lint
Post Aartselaar
Geflitst?
 Boeteberekening
Links
Over deze site

Technische details
Volg onze nieuwsbrief