Vakantietoezicht
Tel. 03 444 00 00


Zonale Permanentie en Interventie (ZPI)

De Zonale Permanentie en Interventie (ZPI) verzorgen alle dagen de klok rond elke oproep tot politiehulp en rijden in tussentijd preventieve patrouilles en verzorgen andere toezichten. Buiten de kantooruren verzekeren de medewerkers ook het onthaal op het zonecommissariaat. Je kan daar dan terecht voor alle aangiftes, klachten of inlichtingen.

De groep bestaat uit 35 inspecteurs en 10 hoofdinspecteurs.

De inspecteurs staan onder de permanente leiding van de hoofdinspecteurs. Deze hebben de bevoegdheid ‘Officier van Gerechtelijke politie/hulpofficier van de Procureur des Konings’ (OGP/HPK). Deze medewerker heeft de bevoegdheid tot het nemen van bepaalde dwangmaatregelen (verrichten van bepaalde arrestaties, huiszoekingen, inbeslagnames, …).

De meeste interventieopdrachten handelen over verkeersongevallen, geschillen, vechtpartijen, inbraken, verdwijningen, … . De interventieploegen kan je in het straatbeeld herkennen aan de bekende politiecombi’s.

Naargelang het tijdstip in de week of weekend zijn er een variabel aantal patrouillewagens op de baan.

Om op de hoogte te blijven van de ‘politionele actualiteiten’ krijgen de interventieploegen voor aanvang van elke dienst een operationele briefing van de dienstdoende hoofdinspecteur. Elke week is er dan nog een speciale korpsbriefing.

Op regelmatige tijdstippen worden er acties georganiseerd tegen inbraken. Hier worden dan naargelang de omstandigheden op bepaalde plaatsen politiecontroles uitgevoerd. Alle personen en voertuigen worden dan op die plaats gecontroleerd. In het verleden werden hiermee al de nodige successen geboekt. In kader van deze acties wordt er sinds kort ook samengewerkt met de politiezone Rupel.

Zo kunnen er een groter aantal manschappen/materiaal worden ingezet om de ‘inbraakgevoelige plaatsen/straten’ te controleren.

De medewerkers worden ook ingezet bij ordediensten al dan niet binnen de eigen politiezone. Het zou dus best kunnen zijn dat u een medewerker van onze dienst tegenkomt op een evenement in Antwerpen (Sinksenfoor, concert in het Sportpaleis, …) waar deze deelneemt aan de organisatie van die ordedienst (verkeersregeling, patrouille, toezichten, …).


Zonale Permanentie en Interventie - Prins Boudewijnlaan 43a - 2650 EDEGEM
Tel. 03 444 01 20 - Fax 03 444 01 21

Post Hove
Post Edegem
Post Kontich
Post Lint
Post Aartselaar
Geflitst?
 Boeteberekening
Links
Over deze site

Technische details
Volg onze nieuwsbrief