Vakantietoezicht
Tel. 03 444 00 00


Gevonden fietsen


Teruggevonden Fietsen


Is je fiets verloren of gestolen?

Misschien werd hij al teruggevonden. Neem daarom snel een kijkje op de gevondenfietsensite, www.gevondenfietsen.be. In deze databank vind je immers een overzicht van fietsen die werden teruggevonden in de provincies Antwerpen en Limburg en in verschillende andere gemeenten. Via een eenvoudige zoekactie kun je nagaan of jou fiets er ook tussen zit. Vaak wordt je fiets teruggevonden in de buurt van waar je hem verloor. Daarom is deze website geografisch ingedeeld in de provincies Antwerpen, Limburg, en de resteren deelnemende gemeenten.

Vanaf 15 december worden alle gevonden fietsen in de politiezone HEKLA opgenomen in www.gevondenfietsen.be. Deze website bevat beschrijvingen en foto’s van alle opgenomen fietsen. Wie zijn fiets kwijt is kan via deze site eenvoudig zoeken of zijn/haar fiets terecht is.

Wat gebeurt er met de gevonden fietsen in onze politiezone?

Algemene regel voor de gevonden of achtergelaten fietsen:

  • de fietsen worden naar de lokale politie van de vindplaats gebracht
  • deze worden daar ingeschreven in een register
  • nadien worden de fietsen 6 maanden bijgehouden in de gemeente waar ze werden gevonden. Zo krijgt iedereen de kans om nazicht te doen naar zijn verdwenen fiets.
  • na deze periode van 6 maanden worden de fietsen automatisch eigendom van de gemeente, wanneer de eigenaar niet kon worden gevonden of kwam opdagen.

Kunt u een fiets na 6 maanden bewaring kopen in onze zone?

Hove

Gevonden fietsen worden, op beslissing van het college van Burgemeester en Schepenen, geschonken aan het fietspunt Mortsel-Hove-Boechout

Edegem

Het gemeentebestuur van Edegem maakt de bruikbare fietsen over aan het OCMW-Edegem. De niet bruikbare belanden in het Eco-park. Je kan dus geen gevonden fiets kopen te Edegem.

Kontich

Bij de dienst ontwikkelingssamenwerking van gemeente Kontich kan men een gevonden fiets kopen. De dienst bevindt zich momenteel in het oud-gemeentehuis op het gemeenteplein.

Meer info: http://www.kontich.be/product.aspx?id=1366

Lint

De gevonden fietsen worden tijdens Suikeren Zondag per opbod verkocht in september. Meer inlichtingen kunnen in september op de gemeentelijke website worden bekomen.

Aartselaar

Het gemeentebestuur van Aartselaar organiseert éénmaal per jaar een openbare verkoop van de gevonden fietsen. Dit wordt tijdig aangekondigd in het gemeentelijk infoblad.

Post Hove
Post Edegem
Post Kontich
Post Lint
Post Aartselaar
Geflitst?
 Boeteberekening
Links
Over deze site

Technische details
Volg onze nieuwsbrief