Vakantietoezicht
Tel. 03 444 00 00


Dienst Lokale Recherche


Lokale Recherche


De dienst Lokale Recherche bestaat uit 10 personeelsleden en voert voornamelijk gerechtelijke onderzoeken uit binnen de eigen politiezone. Deze onderzoeken zijn dikwijls navolgend aan tussenkomsten die door de interventiediensten van de politiezone HEKLA werden gedaan. Daartoe levert de dienst recherche een permanente ploeg van twee mensen. Deze kunnen steeds worden ingezet.

Verder verzamelt en exploiteert deze dienst gerechtelijke informatie en speelt deze na verwerking door aan de collega’s op het terrein.

Anderzijds is er een nauwe samenwerking met het Parket. Als dusdanig wordt de recherche vaak ingezet voor de verdere afwerking van onderzoeken die betrekking hebben op misdrijven opgenomen in het lokale veiligheidsplan.

De dienst recherche staat ook in voor de informele uitwisseling naar de diensten van de federale politie. In die hoedanigheid is het een contactpunt voor het Parket, het arrondissementeel informatiekruispunt, de gerechtelijke informatiediensten, ...

Binnen de recherche hebben een aantal mensen zich gespecialiseerd, onder meer in de behandeling van milieu-inbreuken en financiële misdrijven.
De dienst recherche beschikt eveneens over een drugpreventienetwerker.


Lokale Recherche - Prins Boudewijnlaan 43a - 2650 EDEGEM
Tel. 03 444 00 70 - Fax 03 444 00 71

Post Hove
Post Edegem
Post Kontich
Post Lint
Post Aartselaar
Geflitst?
 Boeteberekening
Links
Over deze site

Technische details
Volg onze nieuwsbrief