Vakantietoezicht
Tel. 03 444 00 00


Lokaal Politieonthaal en Wijkwerking


<Wijkwerking en onthaal HEKLA>


Het lokaal politieonthaal en de wijkwerking is de hoeksteen van de basispolitiezorg. In HEKLA wordt deze dienst verzekerd door 20 wijkagenten, die opereren vanuit de verschillende politieposten.

Klik hier voor specifieke informatie per gemeente, straat, wijkagent.

De taak van wijkagent kan je algemeen opsplitsen in 3 zaken:

 • Gemeenschapsgerichte politie
  Het opvolgen van wijkproblemen (bemiddelen bij burenruzie, schadegevallen, verwijzen naar gespecialiseerde diensten), contactpersoon tussen overheid (gemeente, politie, parket...) en burgers).
 • Info verzamelen
  Wijkagenten blijven in de eerste plaats politiemannen die alle taken uitvoeren die politiewerk met zich meebrengt (interventierijden, verkeer regelen, klachten noteren enz.). Dat betekent dat hij gekregen of zelf gevonden info onderzoekt en doorgeeft. De info die zij van burgers krijgen kan belangrijk zijn voor andere diensten. Bijvoorbeeld, de wijkagent merkt op dat er een verzakking in de weg ontstaat of hij wordt door een oplettende burger hiervan op de hoogte gebracht. Hij kan op zijn beurt de juiste gemeentedienst verwittigen om het euvel te herstellen. Ander voorbeeld, de wijkagent ontdekt zelf of krijgt via een burger info over een misdrijf. Hij kan zelf optreden of de juiste politiedienst verwittigen.
 • Administratie
  Een groot deel van het wijkwerk wordt beheerst door administratie. Er zijn de kantschriften (opdrachten of vragen van het parket), administratieve opdrachten van de gemeente (bv de woonstcontrole voor nieuwe inwoners), moraliteitsonderzoeken, onderzoek nationaliteitskeuze, ...

  Hebt u een vraag, opmerking, suggestie of probleem, aarzel niet om uw wijkagent te contacteren.

Co÷rdinatie - Onthaal en Wijkwerking - Prins Boudewijnlaan 43a - 2650 EDEGEM - Tel. 03 444 01 30 - Fax 03 444 01 31

Post Hove
Post Edegem
Post Kontich
Post Lint
Post Aartselaar
Geflitst?
 Boeteberekening
Links
Over deze site

Technische details
Volg onze nieuwsbrief